Bioline – Primaluce Exforadiance Mask

bioline-primaluce-mask-01

Ibland tror jag att jag älskar masker mer än livet självt. Efter gin, i alla fall. Primaluce är en kultklassiker som har fans i många läger – själv föll jag pladask när jag testade den för några år sedan och när jag köpte en ny tub häromsistens kom jag genast ihåg varför jag gillade den så mycket.

INCI: AQUA, ZINC OXIDE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN, C12-20 ACID PEG-8 ESTER, PROPYLENE GLYCOL, ISOPROPYL MYRISTATE, CETEARYL ALCOHOL, ISOPROPYL PALMITATE, ANANAS SATIVUS EXTRACT, MIMOSA TENUIFLORA BARK EXTRACT, PASSIFLORA QUADRANGULARIS FRUIT EXTRACT, VITIS VINIFERA FRUIT EXTRACT, PHENOXYETHANOL, PEG-20 STEARATE, PARFUM, CHLORPHENESIN, DISODIUM EDTA, PANTHENOL, GLYCOLIC ACID, LACTIC ACID, HYDROLYZED OATS, SODIUM HYDROXIDE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, BENZYL SALICYLATE, CITRONELLOL, HEXYL CINNAMAL, MANDELIC ACID, GERANIOL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, ALCOHOL DENAT., COUMARIN, SODIUM HYALURONATE (COSDNA)

Zinkoxid lugnar och dämpar rodnader, AHA exfolierar milt och mandelsyran verkar antibakteriellt, medan hyaluronsyra och panthenol ser till att huden hålls återfuktad. Masken är krämig i konsistensen, sprids lätt ut på huden och doftar svagt av mandel. Jag använder helst en silikonpensel för applikation, som jag upplever ger ett mer precist resultat men föredrar man fingrar går det såklart bra det också.

bioline-primaluce-mask-02

Det här är en helt fantastisk mask för exakt alla hudtyper. Eftersom den inte torkar till på huden som klassiska lermasker gör passar den även torrisar och jag känner mig varken stram eller torr efteråt, snarare sammetsmjuk och gosig. Hyn får en fin lyster och känns tilltajtad och allmänt fräsch. Dryg är den också!

bioline-primaluce-mask-03

Pris: 100 ml/489 kr
Betyg: 5/5

2 kommentarer

  1. Den låter riktigt fin! Btw, hade inte du ett inlägg om att syrabehandling skulle tryckas in i huden med en bomullsrondell isf att svepas över? Vill minnas att du länkade till någon (brittisk?) bloggare?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s