Skin Regimen – 1.85 HA Booster

skin-regimen-booster-01

Hyaluronsyra, denna dröm för oss med yttorr hy! Den återfuktar, plumpar och ger liv åt vintertrött hud samtidigt som den har förmågan att boosta vilken vattenbaserad produkt som helst när den appliceras under, tack vare dess förmåga att hålla upp till 1000 gånger sin egen vikt i vatten. Skin Regimens 1.85 HA Booster är precis en sån produkt som jag gärna vill ha stående i badrumsskåpet – och inte bara pga den så estetiskt tilltalande flaskan.

skin-regimen-booster-02

INCI: Aqua, Glycerin, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Propanediol, Caprylyl Glycol, Sodium Hyaluronate, Aristotelia Chilensis Fruit Extract, Carnosine, Spinacia Oleracea Leaf Extract, Xanthan Gum, Carrageenan, Citric Acid, Caprylhydroxamic Acid, Pentylene Glycol, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Tephrosia Purpurea Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate (COSDNA)

1.85 HA Booster innehåller tre sorters hyaluronsyremolekyler: mikro, makro och tvärbunden. Mikro ska stimulera produktionen av ny hyaluronsyra (som finns naturligt i kroppen), makro återfuktar och fyller ut hudens yta, medan den tvärbundna ger huden långvarig fukt. Man har även stoppat i antioxidanter i form av spenat och maquibär samt vild indigo, som bidrar med anti-inflammatoriska egenskaper.

skin-regimen-booster-03

Åh, stilla mitt hjärta! Jag älskar den stilrena flaskan, pipetten som doserar perfekt mängd produkt och den eleganta formuleringen, vilken varken rullar eller pillar sig under lager. Jag älskar hur min hy fullkomligen slurpar i sig varenda droppe likt en törstig turist på kamelsafari i Saharaöknen och hur jag genast belönas med en studsig, fuktmättad yta. Vad jag inte älskar är den ringa mängden på 25 ml och det synnerligen väl tilltagna priset på nästan 900 kr. Det är faktiskt inte försvarbart, oavsett hur många procent av innehållet som kommer från ”naturligt ursprung” eller att förpackningen är 100% återvinningsbar.

skin-regimen-booster-04

Pris: 25 ml/895 kr
Betyg: 4/5

3 kommentarer

    • Nej, det funkar inte. Olja innehåller inga vattenmolekyler som hyaluronsyra behöver för att du ska få den där återfuktande effekten.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s