Beauty of Joseon – Revitalize Sleeping Mask

beauty-of-joseon-sleeping-mask-01

Jag har helt tappat lusten att jaga fynd på eBay och webshoppar utanför Europa sedan Postnord införde avgifter på paket. Avgiften i sig skiter jag i, men att Postnord inte kan utföra sitt uppdrag och leverera som de ska är desto värre – jag har för närvarande fyra paket från Japan och Sydkorea som befinner sig i limbo och jag vet inte ens när jag kan förvänta dem. Likvidera Postnord och gör posten statlig igen!

Hur som helst, innan den här cirkusen drog igång hämtade jag varor från Jolse med nyheter från Beauty of Joseon. Apricot Peeling Gel recenserade jag förra veckan och nu har turen kommit till Revitalize Sleeping Mask.

Jag gillar sleeping masks i teorin men har ännu inte stött på någon som har överträffat Sulwhasoos Overnight Vitalizing Mask eller ens kunnat ersätta en riktigt bra nattkräm, det känns som ett onödigt steg. Dock testar jag alltid med ett öppet sinne!

beauty-of-joseon-sleeping-mask-02

INCI: Water, Cyclopentasiloxane, Dipropylene glycol, Glycerin, Cyclohexasiloxane, Niacinamide, Polysorbate 20, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, PEG-240/HDI Copolymer Bis-Decyltetradeceth-20 Ether, Betaine, Trehalose, Urea, Sodium Hyaluronate, Saccharide Isomerate, Butylene Glycol, 1,2-Hexanediol, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Dimethiconol, Illicium Verum Fruit Extract, Orchid Extract, Honey Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Adenosine, Disodium EDTA, Fragrance, Soybean Seed Extract, Sesamum Indicum Seed Extract, Panax Ginseng Root Extract, Beta-Glucan, Phenoxyethanol (COSDNA)

Revitalize Sleeping Mask innehåller enligt officiell info tre nyckelingredienser: svarta sojabönor vilka sägs ”återställa ungdom”, ginseng som är antiinflammatorisk och rik på antioxidanter samt orkidé som ska verka mjukgörande och uppljusande. Värt att notera är att dessa ingredienser kommer långt ned på INCI, efter bl a olika silikoner och niacinamide, och en eventuell uppljusning av huden kommer snarare av just niacinamide snarare än orkidéextrakt. Silikonerna bidrar till den dallriga puddingkonsistensen och gör masken enkel att sprida ut.

beauty-of-joseon-sleeping-mask-03

Doften är svag och pudrig men knappt märkbar ens när jag stoppar ned näsan i burken, och absolut inget som stör. Masken tar ett tag på sig att sjunka in och efterlämnar en fuktig hinna, vilket ju är precis vad jag efterfrågar av en nattmask, och huden känns mjuk och återfuktad när jag vaknar. Jag slås inte direkt omkull av förundran av resultatet eller masken som helhet, men det är samtidigt ingen dålig produkt – snarare var det nog mina förväntningar som var för högt ställda, särskilt efter Dynasty Cream som jag tycker så mycket om.

Pris: 80 ml/$20 ca, Jolse
Betyg: 3,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s