Skin Regimen – Microalgae Essence

skin-regimen-essence-01

Ska ni köpa en produkt ur Skin Regimen-serien som jag testar för tillfället, låt det bli Microalgae Essence. Den är visserligen dyr i inköp likt de övriga, men essencen är dryg och du får betydligt mer för pengarna vilket gör att det känns mer värt. Dessutom är det himla bra produkt!

Microalgae Essence innehåller, som namnet antyder, den encelliga mikroalgen Euglena Gracilis som ska stimulera cellmetabolism och ge huden en energiboost. Essencen innehåller även sju olika NMF (natural moisturizing factors), kliniskt testade ämnen för att ladda, förbereda och återfukta huden så optimalt som möjligt.

skin-regimen-essence-02

INCI: Water, Propylene Glycol, Eugena Gracilis Extract, Polysorbate 2o, Propanediol, Xylitol, Betaine, Sodium Lactate, Sodium PCA, Glycerin, Glycin, 1,2-Hexanediol, Aristotelia Chilensis Fruit Extract, Carnosine, Disodium EDTA, Spinacia Oleracea Leaf Extract, Lactic Acid, Carrageenan, Xanthan Gum, Juniperus Virginiana Oil, Caprylhydroxamic Acid, Citric Acid, Phenoxyethanol, Tephrosia Purpurea Seed Extract, Juniperus Phoenica Gum Extract, Glucose, Niacinamide, Urea, Sodium Benzoate, Copaifera Officinalis Resin, Potassium Sorbate, Aniba Rosodora Wood Oil, Inositol, Tocopherol (COSDNA)

Förutom mikroalgen och NMF hittar vi också klassiska fuktgivare som propanediol, hyaluronsyra och glycerin, antioxidanten vitamin E och exfolierande mjölksyra.

Microalgae Essence doftar starkt av enbär och rosenträ, precis som de övriga produkterna, men till skillnad från rengöringen har jag mindre problem med det i det här fallet. Kanske för att doften är flyktigare och inte hänger kvar? Konsistensen är geléigt vattnig, absorberas snudd på omedelbart och ger min hud den där plumpande effekten jag alltid eftersträvar.

skin-regimen-essence-03

Jag tar fem pumptryck i handflatan efter rengöring, trycker ihop händerna lätt och applicerar direkt på huden. Har jag exfolierat är Microalgae Essence det första återfuktande steget. Det tar bara ett par sekunder, sen är min hud redo för ampoule, serum eller vad jag nu är sugen på. Absorptionsförmågan ökar, hyn känns mer mottaglig för det jag lägger ovanpå och jag upplever en bestående återfuktning. Perfekt för oss yttorra!

Pris: 100 ml/595 kr
Betyg: 4,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s