By Wishtrend – Mandelic Acid 5% Skin Prep Water

by-wishtrend-mandelic-acid-5-skin-prep-water-01

Här kommer en recension som jag vet att många av er har väntat på! Mandelic Acid 5% Skin Prep Water ska vara mild nog att kunna användas dagligen, samtidigt som den är tillräckligt effektiv för att man ska se skillnad på huden.

by-wishtrend-mandelic-acid-5-skin-prep-water-02

INCI: Water, Mandelic Acid, Butylene Glycol, Beta-Glucan, Panthenol, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Fruit Extract, Sodium Hyaluronate, Sorbitan Sesquioleate, Centella Asiatica Extract, Houttuynia Cordata Extract, Sorbitol, Dimethyl Sulfone, Chlorphenesin, Sodium Citrate, Arginine, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Ethylhexylglycerin, Hydrolyzed Collagen, Carbomer (COSDNA)

Innehållsmässigt är det bra. Mandelsyra är ett slags AHA som jobbar på hyperpigmentering, förbättrar hudens struktur och minimerar fina linjer, och eftersom den har antibakteriella egenskaper är den extra lämpad för fet och acnebenägen hud. Betaglukan (utvinns ur havre), hyaluronsyra och panthenol återfuktar och lugnar medan extrakt från lakritsrot bidrar med antioxidanter.

by-wishtrend-mandelic-acid-5-skin-prep-water-03

Flaskan är i mörk plast och vätskan är i princip doftlös. Jag blöter en bomullsrondell, kramar ur och skvätter ut lite toner, sen trycker jag rondellen över rengjord hud. Initialt blir jag lite rödflammig, något som lägger sig snabbt när tonern väl har torkat. Därefter följer jag upp med essence och serum.

Jag köpte Mandelic Acid 5% Skin Prep Water som ersättare till P50, dels för att jag ville testa något mildare för dagligt bruk och dels pga priset, inga övriga jämförelser. Men…det funkar inte lika bra. Min hy är varken fet eller finnig, så jag drar egentligen ingen nytta av de antibakteriella egenskaperna och fast jag generellt gillar lakritsrot i mina produkter ser jag ingen direkt effekt av den här. Jag tror att jag föredrar en kraftigare exfoliering ett par gånger i veckan istället för dagligen och min hud verkar känna samma sak. Det betyder inte att Skin Prep Water är en dålig produkt, för det tycker jag absolut inte. Det är bara inte något för mig.

by-wishtrend-mandelic-acid-5-skin-prep-water-04

Pris: 120 ml/279 kr
Betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s