Don’t call it a comeback, I’ve loved you for years: Missha – Time Revolution Night Repair Borabit Ampoule

missha-time-revolution-night-repair-borabit-01

Jag sticker ut hakan och säger att alla behöver ett välformulerat allroundserum, ett som man kan använda såväl dag som natt, som aldrig sviker och som bara funkar. Misshas Time Revolution Night Repair Borabit Ampoule är precis ett sådant serum. Missha och jag går way back; jag testade (och älskade) den tidigare formuleringen redan 2016, sen testade (och älskade) jag originalet Advanced Night Repair från Estée Lauder och när det var slut kände jag mig vilsen och lite lost…och så köpte jag en ny flaska Missha!

Jag märker ganska omgående på min hud när jag av olika anledningar har skippat Night Repair ett tag. Den tappar lystern och spänsten och känns inte lika fuktmättad, vilket genast översätts till glåmighet på min yttorra hud. Trist, men tack och lov lättfixat.

missha-time-revolution-night-repair-borabit-02

INCI: WATER, BIFIDA FERMENT LYSATE, GLYCERETH-26, JUNIPERUS CHINENSIS XYLEM EXTRACT, SORBUS COMMIXTA EXTRACT, BIS-PEG-18 METHYL ETHER DIMETHYL SILANE, BUTYLENE GLYCOL, GLYCERIN, NIACINAMIDE, BETAINE, LEUCONOSTOC FERMENT FILTRATE, CYCLOPENTASILOXANE, ETHYL HEXANEDIOL, DIMETHICONE, GRIFOLA FRONDOSA (MAITAKE)/OPHIOGLOSSUM VULGATUM EXTRACT FERMENT FILTRATE, PEG-11 METHYL ETHER DIMETHICONE, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, PPG-26-BUTETH-26, POLYSORBATE 20, CARBOMER, GLYCERYL CAPRYLATE, TRIETHANOLAMINE, CHAMOMILLA RECUTITA (MATRICARIA) FLOWER EXTRACT, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, HYDROLYZED RICE EXTRACT, LACTOBACILLUS/RICE FERMENT FILTRATE, PORTULACA OLERACEA EXTRACT, SEA WATER, SODIUM HYALURONATE, OCTYLDODECANOL, CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) OLEOSOMES, ACACIA ARABICA STEM BARK EXTRACT, HYDROLYZED EXTENSIN, ADENOSINE XANTHAN GUM, ARONIA ARBUTIFOLIA EXTRACT, BETA VULGARIS (BEET) ROOT EXTRACT, BRASSICA OLERACEA CAPITATA (CABBAGE) LEAF EXTRACT, DAUCUS CAROTA SATIVA (CARROT) ROOT EXTRACT, VACCINIUM ANGUSTIFOLIUM (BLUEBERRY) FRUIT EXTRACT, DIPROPYLENE GLYCOL, ECHIUM PLANTAGINEUM SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE, CYCLOMETHICONE, HYDROGENATED LECITHIN, DISODIUM EDTA, ASCORBYL TETRAISOPALMITATE, DEXTRIN, LACTOBACILLUS FERMENT, LACTOCOCCUS FERMENT LYSATE, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT, MANILKARA MULTINERVIS LEAF EXTRACT, THEOBROMA CACAO (COCOA) SEED EXTRACT, LAURYL METHACRYLATE/GLYCOL DIMETHACRYLATE CROSSPOLYMER SACCHAROMYCES FERMENT FILTRATE, LACTOBACILLUS/SOYBEAN FERMENT EXTRACT, GLYCERYL POLYACRYLATE, SACCHAROMYCES/VISCUM ALBUM (MISTLETOE) FERMENT EXTRACT, YEAST FERMENT EXTRACT, POGOSTEMON CABLIN OIL, DIMETHICONOL, CARDIOSPERMUM HALICACABUM FLOWER/LEAF/VINE EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL UNSAPONIFIABLES, PSEUDOALTEROMONAS FERMENT EXTRACT, ALPHA-GLUCAN OLIGOSACCHARIDE, LIMNANTHES ALBA (MEADOWFOAM) SEED OIL, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, BETA-SITOSTEROL, PANTHENOL, HYDROLYZED SOY PROTEIN, PROPYLENE GLYCOL, CHOLESTEROL, ASCORBYL TETRAISOPALMITATE, CETETH-24, CHOLETH-24, GLYCERYL ARACHIDONATE, GLYCERYL LINOLEATE, GLYCERYL LINOLENATE, UBIQUINONE, HYDROXYPROPYLTRIMONIUM MALTODEXTRIN CROSSPOLYMER, CETYL PHOSPHATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL, RETINOL, LECITHIN, PHENOXYETHANOL, CUCUMIS MELO (MELON) FRUIT EXTRACT, AMARANTHUS CAUDATUS SEED EXTRACT, BIOTIN, BRASSICA CAMPESTRIS (RAPESEED) STEROL, PEG-5 RAPESEED STEROL, SODIUM ASCORBYL PHOSPHATE, TRIPEPTIDE-10 CITRULLINE, ACETYL HEXAPEPTIDE-8, BHT, CETETH-3, CETETH-5, COPPER TRIPEPTIDE-1, SILICA, TRIPEPTIDE-1 (COSDNA)

I den bisarrt långa ingredienslistan är såklart Bifida Ferment Lysate som är stjärnan, ett probiotikum som oftast används för att stärka immunförsvaret men som också sägs reducera känslighet i huden och öka dess förmåga att läka sig själv. Längre ned hittas Saccharomyces, den lilla jästa svampen från gruppen sockersvampar som används flitigt i asiatisk hudvård och anses ha en positiv effekt på huden. Jästa, eller fermenterade, ingredienser har (enkelt förklarat) genomgått en process som bryter ned sockret och proteinerna och därigenom skapar lactic acid, alltså mjölksyra, samt aminosyror och peptider. Fermenterade ingredienser innehåller också en högre koncentration antioxidanter och näringsämnen än samma ingredienser som inte har genomgått jäsningsprocessen, och sägs vara extra välgörande för t ex acne eller rosacea. Vet du med dig att du har en svampinfektion i huden, sk fungal acne på engelska, bör du undvika t ex galactomyces och saccharomyces då hudtillståndet inte anses gynnas av ytterligare svamp. Mer info för den intresserade här.

I övrigt? Glycerin och niacinamide såklart, silikoner för att underlätta påförandet, retinol (dock vääääldigt långt ned…) samt ett par olika derivat av vitamin C.

Konsistensen är lätt geléig och doseras enkelt via pipett, jag upplever att en halv pipett räcker till ansikte och hals utan att kännas snålt tilltaget. Serumet låter sig lätt spridas ut på huden, sjunker in relativt fort och efterlämnar en till synes plumpad yta. (Jag nämner väldigt ofta ”plumpad” i mina recensioner, men jag närmar mig ändå 38 med stormsteg och allt som kan plumpa och släta ut hypotetiska torrhetsrynkor och fina linjer är något bra i min bok.) Doften är svagt jästig, typiskt för den här typen av preparat, men försvinner snudd på omedelbart.

missha-time-revolution-night-repair-borabit-03

Night Repair klappas alltså in i serumstadiet, efter eventuella aktiva produkter. Jag ser inget hinder för att toppa t ex retinol eller vitamin C med en dos – tvärtom känns det bara bättre då. Min hy känns genomfuktad, slät och lystrig oavsett vilken tid på dygnet jag väljer att applicera, och upplevelsen är rakt igenom behaglig.  Är ni bekanta med uttrycket ”chok chok”? Det här är chok chok på flaska!

Pris: 50 ml/599 kr (Eleven), 259 kr (iHerb)
Betyg: 5/5

4 kommentarer

 1. Tack vare din varning i tidigare inlägg ang jästsvampar och länken har jag idag en mycket bättre hud. Mina porer och finnar jag brukade få har minskat med 90%.
  Min hy är så mycket bättre. Extremt jobbigt i början att hitta produkter som innehåller ämnen som förvärrar huden. Men tack vare lista på med produkter på denna sida https://simpleskincarescience.com/pityrosporum-folliculitis-treatment-malassezia-cure/
  har jag hittat en del som passar. Det är ju inte bara jästsvamparna som ställer till det. Kan vara lite svårt att hitta flera av dem i Sverige men tack och lov för eBay.

  Ha en fin helg.

  Gilla

 2. Hej!
  Jag har tack vara dig upptäck hudvårdsuniversat på eBay(Yay!!!) – perfekt för den lite tunnare plånboken, Men blev i samband med senaste beställningen debiterad extra för tull i efterhand av Postnord. Vad jag förstår så är det nya bestämmelser från Tullverket. Vet du om detta även gäller sidor som iHerb nu också, alltdå moms och extra tullavgifter?

  Tack för grymma och informativa recensioner!

  Vänligen, Emma

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s