KICKS – Overnight Self Tan Face Gel (Light/Medium)

kicks-overnight-self-tan-face-gel-01

Äntligen vår, äntligen lite värme! Det är precis nu, när vårsolen börjar titta fram som jag blir sugen på se lite ”solkysst” ut, lite lagom så där. Eftersom jag är hyfsat noga med solskydd väljer jag att fuska fram en snäppet mer gyllene nyans – för varför ska man ligga och pressa när det finns superba brun-utan-solprodukter på marknaden? KICKS släppte nyligen en hel serie för både ansikte och kropp och jag slog till på Overnight Self Tan Face Gel, en återfuktande gel som verkar över natten. Jag var rejält taggad och jag blev om möjligt ännu mer taggad när jag såg resultatet morgonen efter!

kicks-overnight-self-tan-face-gel-02

INCI: AQUA, DIMETHICONE, GLYCERIN, PROPANEDIOL, C15-19 ALKANE, DIHYDROXYACETONE, ETHOXYDIGLYCOL, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, SACCHARIDE ISOMERATE, ERYTHRULOSE, CHONDRUS CRISPUS EXTRACT, SODIUM HYALURONATE, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CITRIC ACID, SODIUM CITRATE, SODIUM METABISULFITE, PHENOXYETHANOL, PARFUM (COSDNA)

Skillnaden mellan Light/Medium och Medium/Dark verkar endast vara en fråga om koncentration. Hos Medium/Dark kommer den aktiva ingrediensen dihydroxyacetone, som framkallar den bruna färgen, på tredje plats medan Light/Medium klämmer in den på sjätte plats.

Gelén är semitransparent och vit i nyansen, den doseras enkelt via pumpen och stryks med lätthet ut på huden. Det gäller dock att vara lite snabb och framför allt med att tvätta händerna efteråt! Jag tänkte först använda gelén på serumstadiet och toppa med en separat fuktgivare, men jag insåg ganska snabbt att det var helt överflödigt. Overnight Self Tan Face Gel återfuktar nämligen mycket bra på egen hand och min hud kändes fortfarande fuktmättad när jag vaknade på morgonen. Konsistensen tar ett par timmar på sig att sjunka in så pass att jag utan risk kunde lägga ansiktet mot kudden, så jag rekommenderar att applicera i god tid innan sänggående.

Den typiska BUS-lukten maskeras gott av en kokosliknande tropisk doft och när väl DHA:n är aktiverad är den ytterst svag och stör mig inte alls.

kicks-overnight-self-tan-face-gel-03

Men effekten då? Perfekt gyllene ton – jag fick gå upp en foundationnyans – utan antydan till orange, och trots att jag har exfolierat två gånger sedan den första appliceringen sitter färgen, om än bleknad, kvar. Toppen! För mig är det nog med att toppa någon gång i veckan eftersom jag ser resultat så snabbt, och den lätta nyansskillnaden räcker gott och väl.

Pris: 50 ml/199 kr
Betyg: 5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s