Bioderma – Sensibio H2O Solution Micellaire

bioderma-01

Det finns nog få produkter som jag varit så skeptisk mot som micellärvatten. Jag avfärdade det som hype utan substans och var inte alls intresserad när de olika varianterna lanserades för några år sedan. Jag är dock inte sämre än att jag kan ändra mig och erkänna när jag har fel! Garniers micellärvatten är väl okej, men Bioderma är en kultprodukt av en anledning – den är bäst.

Vad är micellärvatten och hur fungerar det? Jo, tack vare miceller, molekyler som drar till sig och omsluter smuts och makeup för att sedan lyfta dessa från huden. Det är ett skonsamt och effektivt sätt att rengöra huden, särskilt om man är av det känsliga slaget eller vill undvika vatten av olika anledningar.

bioderma-02

INCI: Water (Aqua), Peg-6 Caprylic/Capric Glycerides, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Propylene Glycol, Disodium EDTA, Cetrimonium Bromide (COSDNA)

Sensibio H2O innehåller ingen parfym och är alltså helt doftfritt.

bioderma-03

Jag använder Sensibio H2O på kvällen, mellan min första rengöring med balm som tar bort makeup och SPF och cleanser nummer två, som rengör huden. På det här sättet avlägsnar jag de sista spåren av balmrengöringen och säkerställer att min andrarengöring kan fokusera helt på huden. Jag häller ut en lagom mängd på två kompresser (mycket bättre än bomullsrondeller!) och pressar över ansiktet, därefter går jag direkt in med med valfri rengöring. Har jag t ex haft en mer täckande bas kan jag ibland se spår av den på kompresserna och då känns det bra med det här extra steget. SPF som inte tvättas bort ordentligt kan annars ligga kvar och orsaka tilltäppta porer och finnar. Det här är givetvis extra som fan, jag fattar ju det, men jag gillar att jobba med min hud och har därför inget emot att det tar lite längre tid i badrummet.

Pris: 500 ml/159 kr
Betyg: 5/5

6 kommentarer

  1. Hej! Tack för att du skriver om en så ”basic”, men ändå viktig produkt. 🙂 På vilket sätt menar du att Biodermas är bäst, medan Garniers är bara okej? Tar den bort smink bättre, skönare på huden osv? Den är ju ca dubbelt så dyr, så vill veta om den är dubbelt så bra också innan köp. #fattigstudent4alleternity

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s