ACO – Rebalancing Cleansing Foam

aco-rebalancing-cleansing-foam-01

I min senaste frågestund kom det upp ett par frågor om budgetalternativ, något jag inte är superbra på…men en sak vet jag och det är att det är meningslöst att betala dyrt för rengöringar som ändå bara rinner ner i handfatet. Lägg pengarna på serum istället! ACO:s löddrande rengöring Rebalancing Cleansing Foam kostar 69 kr på Apotea och är både prisvärd och effektiv om du har normal till kombinerad hy. (Har du torr hy men ändå vill köra på skum rekommenderar jag istället L300:s Intensive Moisture Cleansing Mousse.)

aco-rebalancing-cleansing-foam-02

INCI: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Sorbitol, PEG-12, PEG-220, Glycolic Acid, Sodium Hydroxide, Sodium Lactate, Lactic Acid, Methylparaben, Ethylparaben, Phenoxyethanol, Parfum (COSDNA)

Här har man tillsatt syror i form av AHA, vilket sällan har någon större effekt i just rengöringar eftersom de inte stannar på huden tillräckligt länge för att göra någon nytta, men i det här fallet tycker jag nog ändå att min hy känns lite lenare efter avsköljning. Inbillning eller ej så gillar jag det!

aco-rebalancing-cleansing-foam-03

Skummet är mjukt och fluffigt, sprids enkelt ut över huden och doftar svagt av något ”fräscht”, helt i onödan. Men själva rengöringen är go, dryg, känns skön och torkar inte ut huden. Gott så.

Pris: 150 ml/69 kr på Apotea, 99 kr på dyr-Apoteket
Betyg: 4/5

10 kommentarer

 1. Anledningen till att Apotea kan hålla ner priserna är att de inte har några fysiska butiker. På ”dyr-Apoteket” kan man faktiskt prata med någon och få råd och hjälp.

  Gilla

 2. Visst har du recenserat denna tidigare? Jag kör den nu och har gjort efter jag läst den här (eller i din förra blogg) och älskar den!!

  Gilla

 3. Hej! Har en rengöring med syror i. Funderar dock på när man ska sluta inför vår/sommar. Eller är det ok sålänge solskyddet är på?

  Gilla

 4. hmmm, bör man kombinera den här med olja eller micellärt vatten om man gör sin kvällsrengöring kanske? jag tyckte den var en smula för uttorkande när jag testade den sist men kanske skulle använda upp flaskan ändå. kanske bara på morgonen iofs så behöver jag inte ens fundera på vad jag ska kombinera den med för att sminket och solskyddet ska försvinna. 🙂 tack för nice blogg!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s