Skin Regimen – Tripeptide Cream Age-defense Moisturizer

skin-regimen-cream-01

Efter att ha testat rengöring, essence och booster i nylanserade Skin Regimen-serien har turen nu kommit till sortimentets enda renodlade fuktkräm, Tripeptide Cream. Överlag har jag trivts mycket bra med Skin Regimen och krämen är inget undantag. Fluffhimlen? You bet!

skin-regimen-cream-02

INCI: Water, Glycerin, Dicaprylyl Carbonate, Propanediol, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Orbignya Oleifera Seed Oil, Oleyl Erucate, Cetearyl Isononanoate, 1,2-Hexanediol, Ethylhexyl Stearate, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Aristotelia Chilensis Fruit Extract, Carnosine, Disodium EDTA, Spinacia Oleracea Leaf Extract, Juniperus Virginiana Oil, Taraxacum Officinale Rhizome/Root Extract, Caprylhydroxamic Acid, Tocopherol, Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Juniperus Phoenicea Gum Extract, Citric Acid, Tephrosia Purpurea Seed Extract, Palmitoyl Tripeptide-5, Copaifera Officinalis Resin, Aniba Rosodora Wood Oil, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate (COSDNA)

Nyckelingredienserna i Tripeptide Cream är desamma som hos övriga produkter i serien:

  • Peptider, som enkelt förklarat är proteinfragment uppbyggda av aminosyror, och vilka fungerar som hudens byggstenar. Utan peptider riskerar huden att tappa sin fasthet, förändras i textur, bli rynkig samt minska i fyllighet.
  • Maskrosextrakt påstås ha en ”avgiftande effekt”, vilket jag tror vad jag vill om, och sägs skydda mot luftföroreningar.
  • Antioxidanter i form av spenat och maquibär samt vild indigo, som bidrar med anti-inflammatoriska egenskaper.

96,07% av ingredienserna har naturligt ursprung.

skin-regimen-cream-03

Konsistensen är fluffig, känslan är rik utan att vara fet och på min yttorra hud sjunker krämen in hyfsat fort. De dagar jag har känt mig extra torr kompletterar jag bara med ett par droppar olja, vilket löser det mesta. Precis som seriens övriga produkter doftar det mycket, men antingen har min näsa vant sig eller så har jag börjat gilla doften? Den hänger inte kvar efter applicering och är som starkast när man skruvar av locket.

Jag gillar den plumpande effekten, den utslätade ytan och att röda partier lugnas och tonas ned. Min hy känns återfuktad men aldrig flottig.

Tripeptide Cream funkar fint under makeup och fast den marknadsförs som en dagkräm tycker jag lika mycket om den till natten. En bra allroundkräm!

skin-regimen-cream-04

Som vanligt är det befogat med en ögonbrynshöjning samt ett snörpande av munnen när det gäller priset – men Tripeptide Cream är i alla fall inte lika odryg som 1.85 HA Booster.

Pris: 50 ml/795 kr
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s