Läsarfråga: sommar och syror?

Hej! Har en rengöring med syror i. Funderar dock på när man ska sluta inför vår/sommar. Eller är det ok sålänge solskyddet är på?

Lollo

Ja du, därom tvista de lärde. Den vanligaste rekommendationen är att man gör en paus med aktiva ingredienser som syror och retinol inför de mer solintensiva månaderna vi har framför oss, men jag är såklart motvallskärring och struntar helt i såna råd. Min hud mår bäst av regelbunden behandling med AHA och jag vill inte vara utan mitt kära retinolserum, jag ser bara till att vara noga med att smörja in mig med hög SPF. Solglasögon är ett måste och är det riktigt varmt håller jag mig i skuggan eller under ett paraply. Det senare fungerade för övrigt utmärkt förra sommaren i Prags 30-gradiga hetta. Samtidigt är det där upp till var och en att avgöra: känns det minsta osäkert så gör ett uppehåll.

091D69CA-7803-45DC-AAC3-4223B4D0F24C-2479-00000360D662CA77

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s