Milatte är ganska…micrappy?

milatte-01

En del eBayfynd lyckas med konststycket att vara både billiga och bra, Milatte Fashiony Hydrogel Eye Patch är det förra men tyvärr inte det senare. Första intrycket är gott – burken är stadig, ögonlapparna täcks av ett innerlock som förhindrar att de torkar ut och det medföljer en rejäl spatel så man slipper gräva efter de halkiga små sakerna med fingrarna. Där tar dock det positiva slut.

milatte-02

INCI: Water, Glycerin, Butylene glycol, Ceratonia Siliqua Gum, Betaine, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract, Adenosine, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Fruit Extract, Cornus Officinalis Fruit Extract, Prunus Serotina (Wild Cherry) Fruit Extract, Punica Granatum Fruit Extract, Malva Sylvestris (Mallow) Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Primula Veris Extract, Alchemilla Vulgaris Extract, Veronica Officinalis Extract, Melissa Officinalis Leaf Extract, Achillea Millefolium Extract, Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract, Hydrolyzed Collagen, Chondrus Crispus (Carrageenan), Sodium Hyaluronate, Octapeptide-7, sh-Decapeptide-7, sh-Octapeptide-4, sh-Oligopeptide-9, sh-Pentapeptide-19, Pearl Powder, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cyamopsis Tetragonoloba (Guar) Gum, Dipotassium Glycyrrhizate, Polyglutamic Acid, Allantoin, Calcium Chloride, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, PEG-60, Hydrogenated Castor Oil, Fragrance, Methylparaben, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, Disodium EDTA, Mica, Titanium Dioxide (COSDNA)

Ingredienslistan är lång och innehåller en del bra saker, bortsett från alla potentiellt irriterande växtextrakt: hyaluronsyra, glycerin, lakritsextrakt, peptider och allantoin, men det största problemet är utformningen av produkten. Hur jag än bär mig åt vill nämligen de hala rackarna inte sitta kvar under ögat. Kanske är det mängden vätska, kanske är det hydrogelen i sig men under verkningstiden på 15-20 minuter får jag rätta till dem minst fem gånger. Inte direkt avslappnande.

milatte-03

Jag är ett fan av ögonmasker i allmänhet, de är sköna, svalkar gott och slätar ut små fina linjer – även fast det bara är tillfälligt. Milatte gör allt det här, men när jag måste rätta till lapparna hela tiden blir jag bara irriterad.

Pris: 30 par/80-90 kr, eBay
Betyg: 1/5

Två gnälliga inlägg i rad? Jag lovar att fjärta regnbågar nästa gång.

4 kommentarer

  1. Ja, va synd det där med Posten, var själv en trogen kund på eBay! Skulle vilja veta vilken essence som du tycker är bäst, är t.om. villig att handla på eBay om det behövs! Gillade Cliniques som du rekommenderade men vill testa ngt. annat, snigelextrakt kanske?

    Gilla

    • COSRX snigelessence är toppen! Vill du chansa på eBay gillar jag Secret Key Starting Treatment Essence, vill du spendera pengar är Skin Regimens Microalgae Essence ett bra val.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s