Biodroga MD – CLEAR+ Clarifying Sheet Mask

biodroga-clear-01

Tyska Biodroga MD lanserade nyligen sin första arkmask, utformad för bland- och fet hy med tendens till orenheter. Maskerna säljs i fempack för 699 kr. Jag kom nyligen hem från härliga Berlin och som vanligt känner jag mig en smula ofräsch efter att ha vistats i en flygplanskabin – perfekt läge för en utrensande mask med andra ord!

biodroga-clear-02

INCI: Aqua, Pentylene Glycol, Glycerin, Alpha-glucan Oligosaccharide, Zinc Gluconate, Pullulan, Propanediol, Salicylic Acid, Biosaccharide Gum-1, Enteromorpha Compressa Extract, Oimum Sanctum Leaf Extract, Silybum Marianum Fruit Extract, Alcohol Denat., Hamamelis Virginiana Bark/Twig Extract, Allantoin, Phenoxyethanol, Sodium Hydroxide, Citric Acid (COSDNA)

Eftersom det här är en mask med aktiva ingredienser i form av salicylsyra väljer jag att applicera masken direkt efter rengöring istället för efter serum, som jag gör med fuktmasker, vilket visade sig vara helt rätt för mig. Efter femton minuter var snudd på all essence absorberad av huden och jag kunde gå direkt på med serum. Värt att notera i sammanhanget är att Biodroga själva föreslår att man ska skippa andra produkter efter masken, för att ”ingredienserna […] ska kunna utveckla sin fulla effekt över natten”, men det pallar inte min hy och därför följde jag upp med min vanliga rutin.

biodroga-clear-03

Effekten då? Jo, god. Efter avtagning såg huden klar och jämn ut och fast masken innehåller en del denaturerad alkohol känns min hy återfuktad. Morgonen efter har ett par röda pluppar dykt upp, så kanske är inte just den här masken idealisk för min småkänsliga hud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s