Biologique Recherche – Lotion P50 PIGM 400

br-p50-pigm-400-01

Vi har väl etablerat vid det här laget vilket fan jag är av exfoliering i allmänhet och P50 i synnerhet? Jag minns fortfarande första gången jag drog en bomullsrondell indränkt i P50 över ansiktet, det var som om himlens portar öppnade sig och Händels Messias dånade i bakgrunden. Sannerligen en glädjens dag! P50 är en klassiker av en anledning, men idag tänkte jag prata lite om den senaste varianten som är inriktad mot hyperpigmentering: PIGM 400.

INCI: Water, Glycerin, Niacinamide, Sodium gluconate, Lactic Acid, Sodium Lactate, Lactobacillus/Wasabia Japonica Root Ferment Extract, Magnesium chloride, Mandelic acid, Phytic acid, Citric Acid, Gluconolactone, Magnesium sulfate, Propylene Glycol, Palmaria Palmata Extract, Levulinic acid, Salicylic Acid, Sodium salicylate, Spiraea Ulmaria Extract, Vinegar, Sodium levulinate, Phenoxyethanol, Alcohol Denatured, Microcitrus Australasica Fruit Extract, Prunus Persica Leaf Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Ascorbic Acid, Pyrus Malus Fruit Extract, Rubus Idaeus Fruit Extract (COSDNA)

Skillnaden ingrediensmässigt är främst att PIGM 400 använder denaturerad alkohol som konserveringsmedel istället för vinäger och phenoxyethanol som originalet, man går därmed miste om den typiska doften av salladsdressing. PIGM 400 doftar faktiskt inget alls. I övrigt är det ingen större skillnad – här kommer glycerin och pigmenthämmande niacinamide högre upp, men de olika syrorna är desamma.

br-p50-pigm-400-02

Överlag är PIGM 400 mildare än P50 och lämpar sig väl för dagligt bruk. Jag blöter ett par kompresser, vrider ur och häller ut en lagom (högst godtyckligt) mängd exfoliering, därefter trycker jag kompresserna över ansiktet tills hela ytan har genomsyrats (get it?) innan det får torka in. Vid tidigare användning av P50 kunde jag bli lite röd i huden, det blir jag inte nu och det beror såklart på att PIGM 400 just är mildare. Dock är den inte mindre effektiv! Mina texturproblem har förbättrats och jag upplever hudytan som slätare och lystrig, i alla fall så slät den kan bli på en hyfsat nybliven 38-åring.

Så vilken föredrar jag? Omöjligt att säga. Vill du ha en snällare peeling som du kan använda varje dag, välj PIGM 400. Vill du ha något klösigare för bruk ett par dagar i veckan, välj P50. Oavsett vilket så är betyget i topp.

Pris: 50 ml/299 kr, 150 ml/699 kr
Betyg: 5/5

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s