Dermaceutic – Tri Vita C30 Vitamin C Serum

dermaceutic-tri-vita-c30-01

Ett av de mest hypade och hyllade c-vitaminserumen på marknaden måste vara DermaceuticsTri Vita, jag har nog aldrig läst en dålig recension. Fast jag var nöjd med mitt vanliga serum var jag ändå sugen på att se om gräset var grönare på andra sidan och klippte till när Hudoteket erbjöd 20% rabatt på märket. Score! Eller?

dermaceutic-tri-vita-c30-02

INCI: Water (Aqua), Propylene Glycol, Ascorbic Acid, Alcohol Denat., Cyclopentasiloxane, Methylpropanediol, PVP, Dimethicone, Ascorbyl Methylsilanol Pectinate, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Tocopheryl Acetate, Ethyl Ferulate, Tocopherol, Ferulic Acid, Ascorbyl Palmitate, Sphingolipids, Phospholipids, Sodium Pca, Magnesium Pca, Zinc PCA, Manganese PCA, Dimethicone Crosspolymer, Xanthan Gum, Aminomethyl Propanol, Camphor, Potassium Sorbate, Sodium Citrate, Lecithin, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Ethylhexylglycerin, Pentylene Glycol, Phenoxyethanol, Disodium EDTA (COSDNA)

Tri Vita innehåller enligt utsago en 30%-ig sammansättning av tre olika typers c-vitamin: L-AA eller L-ascorbic acid som är den renaste och mest potenta, Ascorbyl Silanol som är ett stabiliserat komplex av silanol och vitamin c för kraftfullt motstånd mot fria radikaler samt Ascorbyl Ester, en oljelöslig och stabil variant som ska kunna penetrera ned till dermis. Man har också tillsatt ferulinsyra, en superantioxidant vilken sägs neutralisera fria radikaler, förstärka effekten av andra antioxidanter och jobba mot solskador.

Min gamla nemesis denaturerad alkohol är nummer fyra på listan, vilket var en av anledningarna till att jag dröjt med ett inköp (en annan anledning var det omotiverat höga priset) och som alltid får mig att vara försiktig. Alkohol används oftast som penetrationsförstärkare och jag gissar att det är dess roll även här, tillsammans med konservering.

Den höga andelen vitamin c kan irritera huden till en början, något som jag tyvärr fick erfara. Jag valde istället att buffra med en booster innan för att mildra effekten.

dermaceutic-tri-vita-c30-03

Förpackningen är lika exemplarisk som alla Dermaceutics förpackningar. Airlesspumpar är framtiden! Särskilt när det gäller instabila ingredienser som vitamin c, vilket omedelbart börjar oxidera i kontakt med luft. Jag är inte lika begeistrad i doften som är alkoholstinn och vad som bäst kan beskrivas som citronvodka, men som tack och lov försvinner relativt kvickt. Konsistensen är geléig, absorberas fort tack vare alkoholen men kan rulla ihop under en del underlag.

dermaceutic-tri-vita-c30-04

För att återgå till frågan i början av inlägget: nej, gräset är inte grönare på andra sidan. Tri Vita är ett okej serum med ett helt barockt pris som på intet sätt motsvarar prestationen. Trots de kraftfulla antioxidanterna är min mer välmående och glowig när jag byter ut Tri Vita mot en ordinärt propolisserum, och även fast jag är glad att jag inte betalade fullt pris blir jag ändå grinig över de slösade hundralapparna. Don’t believe the hype.

Pris: 30 ml/989 kr
Betyg: 2,5/5

5 kommentarer

 1. Hmm… Har känt mig rätt torr och stram i ansiktet på sistone, skulle det kunna vara alkoholen i denna tro?

  Sen har jag några funderingar efter ditt inlägg om lotion p50 och cosrx. Hur tänker du kring exfolierande toner ex på morgonen om man använder lotion p50 på kvällen, är det nödvändigt? Och blir inte en extra BHA-produkt (cosrx) överflödig eller var får man in toner och BHA i en rutin med lotion p50? Vill ju inte överexfoliera!

  Gilla

  • Mycket möjligt att det är alkoholen! Du behöver ingen exfolierande toner på morgonen om du kör P50 till kvällen, det är overkill. Känner jag att jag behöver en omgång BHA skippar jag helt P50.

   Gilla

 2. Hej,
  Vilket c-vitaminserum skulle du rekommendera? Har testat ett från Biodroga md som jag gillade mkt, men ibland är det skoj att testa nytt😊.
  Johanna

  Gilla

 3. Håller med fullständigt om detta, överhypat serum till överpris som inte lever upp till förväntningarna. Blir By Wishtrend för min del nästa gång 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s