Vichy – Minéral 89 Fortifying and Plumping Daily Booster

vichy-mineral-89-daily-booster-01

Jag vet vad ni tänker så här i försommarvärmen: det är för varmt för hudvård i lager, hälften svettas bort och det enda man vill ha är typ solskydd och ett parasoll. Jag håller med om allt det där, men det är aldrig fel med en extra fuktboost! Minéral 89 Fortifying and Plumping Daily Booster är just ett sånt perfekt allroundserum, med få potentiellt irriterande ingredienser och som passar för alla hudtyper.

vichy-mineral-89-daily-booster-02

Franska vulkaner? Badass!

INCI: Aqua/Water, Peg/Ppg/Polybutylene Glycol-8/5/3 Glycerin, Glycerin, Butylene Glycol, Methyl Gluceth-20, Carbomer, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Biosaccharide Gum-1 (COSDNA)

Vid det här laget vet väl alla vilken poweringrediens hyaluronsyra är? Denna sockermolekyl finns naturligt i kroppen, kan hålla upp till tusen gånger sin egen vikt och fungerar enligt principen vatten binder vatten, det är alltså meningslöst att applicera en olja ovanpå ett hyaluronserum eftersom det inte kommer att hända något. Det magiska sker under vattenbaserade produkter! En klick Minéral 89 under t ex en arkmask eller ett mer traditionellt serum gör huden omedelbart mer fuktmättad och plumpad utan flott.

vichy-mineral-89-daily-booster-03

Här kommer min poäng om en nedslimmad-slash-minimal rutin på sommaren: för det mesta behövs inte mer än rengöring, eventuellt en dusch med valfri toner över ansiktet, Minéral 89 och så solskydd. Fukt, skydd och låg risk för kladd. Vad mer behövs?

Pris: 50 ml/215 kr (Apotea)
Betyg: 4/5

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s