Lotion P50: en översikt

p50

Biologique Recherches Lotion P50 är en riktig kultprodukt. Fråga de flesta hudvårdsnördar – undertecknad inkluderad – och de får något saligt i blicken. Jag har vid det här laget testat 3 av 5 varianter: jag har skippat P50V för mogen hy eftersom den inte är något för mig samt P50 1970 som enbart säljs i USA då den använder det i Europa förbjudna konserveringsmedlet fenol. Är du sugen på att testa men vet inte vilken som passar dig? Häxan vet bäst!

Lotion P50: För dig som har fet eller kombinationshy alternativt vill ha något starkare att använda ett par gånger per vecka, för den här ÄR stark. Till och med på min hyfsat syravana hud svider det till i början. Jag rekommenderar att vänja in huden stegvis för att undvika irritation, men du kommer antagligen att uppleva en ökad rosighet. En annan biverkning är awesome hud! När jag använder P50 regelbundet ser min hy slätare och jämnare ut och eventuella porer ser mindre ut. Doften av salladsdressing kommer på köpet. (150 ml/619 kr)

INCI: Water, Gluconolactone, Lactic Acid, Glycerin, Propylene Glycol, Niacinamide, Citric Acid, Ethoxydiglycol, Magnesium Chloride, Malic Acid, Vinegar (Acetum), Phytic Acid, Salicylic Acid, Cochlearia Armoracia (Horseradish) Root Extract, Arctium Lappa Root Extract, Rumex Acetosa Leaf Extract, Myrtus Communis Extract, Commiphora Myrrha Resin Extract, Allium Cepa (Onion) Bulb Extract, Thymus Vulgaris (Thyme) Flower/Leaf Oil, Sulfur, Sorbitol, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

Lotion P50W: För känslig eller torr hud är P50W det självklara valet. Den är mild nog att kunna användas varje dag, men även här är det bäst med invänjning. (Det gäller för alla syror.) Jag upplever inget svid och huden känns varken torr eller stramande efter användning, snarare återfuktad. Resultatet är inte lika omedelbart men det är värt att vänta på. (150 ml/619 kr)

INCI: Water, Gluconolactone, Glycerin, Niacinamide, Propylene Glycol, Lactic Acid, Ethoxydiglycol, Magnesium Chloride, Malic Acid, Vinegar (Acetum), Phytic Acid, Citric Acid, Quillaja Saponaria Bark Extract, Cochlearia Armoracia (Horseradish) Root Extract, Arctium Lappa Root Extract, Capsicum Frutescens Fruit Extract, Arnica Montana Flower Extract, Sulfur, Allantoin, Sodium Salicylate, Serine, Urea, Sorbitol, TEA-Lactate, Sodium Lactate, Sodium Benzoate

Lotion P50 PIGM 400: Har du hyperpigmentering och fläckar du vill bli av med? PIGM 400 är exfolieringen för dig. Jag använde denna regelbundet och i kombination med vitamin C vilket verkligen jämnade ut min hud och gav den lyster! Minus för den tillsatta alkoholen, jag saknade vinägerdoften… (150 ml/699 kr)

INCI: Water, Glycerin, Niacinamide, Sodium Gluconate, Lactic Acid, Sodium Lactate, Lactobacillus/Wasabia Japonica Root Ferment Extract, Magnesium Chloride, Mandelic Acid, Phytic Acid, Citric Acid, Gluconolactone, Magnesium Sulfate, Propylene Glycol, Palmaria Palmata Extract, Levulinic Acid, Salicylic Acid, Sodium Salicylate, Spiraea Ulmaria Extract, Vinegar (Acetum), Sodium Levulinate, Phenoxyethanol, Alcohol Denat., Microcitrus Australasica Fruit Extract, Prunus Persica (Peach) Leaf Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Ascorbic Acid, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract

Jag kan ju såklart inte skriva ett inlägg om syror utan att nämna det uppenbara: solskydd, solskydd, solskydd! Hitta ett som passar din hudtyp och applicera som om ditt liv hängde på det. Inga ursäkter.

3 kommentarer

 1. Hej!

  Jag fick en P50W i skincitys julkalender men har inte kunnat/vågat testa den än eftersom jag använder Medik8 produkter vilka innehåller en massa syror. Tror du jag vågar testa den ändå? Kanske bara nån enstaka gång i veckan? Och ändå se någon skillnad?

  Med vänlig hälsning, Johanna

  Gilla

   • Ja, jag får ta och göra det! Det sägs ju att det är big no att blanda märken, men äsch då! Isåfall hittar man ju aldrig några nya guldkorn! 🙂

    PS. Gillar bloggen din! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s