Pyunkang Yul – Balancing Gel

pyunkang-yul-balancing-gel-01

Första gången jag testade Pyunkang Yul var det nära på att jag skuttade högt av glädje. En hel serie produkter med få ingredienser och inriktad på känslig problemhy? Äntligen! Jag kände samma glädje som när jag upptäckte Benton för alla dessa år sedan samma måste att sprida vidare informationen. Pyunkang Yul är värd all hype och mer!

Först ut att recenseras är Balancing Gel, som kan användas antingen som ensam fuktgivare eller som sovmask för att låsa in det göttiga jag applicerat under. Jag föredrar det senare sättet.

pyunkang-yul-balancing-gel-02

INCI: Astragalus Membranaceus Root Extract, Polysorbate 80, PEG 150 Distearate, 1,2-Hexanediol, Polysorbate 20, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Glyceryl caprylate (COSDNA)

Nyckelingrediensen heter astragalusrot, en ört som oftast används i traditionell kinesisk örtmedicin som immunförsvarsbooster och som sägs hjälpa mot stress och sjukdomar. Den växer i de norra och östra delarna av Kina och har också kunnat spåras till Mongoliet och Korea. I hudvård finns det främst två komponenter i astragalusrot som är till nytta, flavanoider och polysaccharider: flavanoider har antioxidantiva egenskaper och kontrollerar och äter upp fria radikaler medan polysaccharider jobbar antimakrobiellt, antiviralt och antiinflammatoriskt.

Balancing Gel är helt oparfymerad.

pyunkang-yul-balancing-gel-03

Vad som är lite annorlunda här är konsistens och applicering. Gelén känns som klibbig honung och kan inte appliceras som vanligt, utan måste klappas in för att inte korva ihop sig. (Se videoförklaring här.) Detta är dock inget problem och tar ingen extratid alls att genomföra korrekt, tvärtom känns det bara skönt att pyssla om ansiktet. Jag är anhängare av teorin att hudvård faller under sk self care och för mig finns inget bättre än självvård.

När gelén har absorberats efterlämnar den en sammetsmjuk yta, utjämnad hudton och studsig hy med synbart dämpade rodnader. Så himla bra produkt!

pyunkang-yul-balancing-gel-04

Pris: 60 ml/199 kr, 100 ml/299 kr (SKINiD)
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s