Pyunkang Yul – Mist Toner

pyunkang-yul-mist-toner-01

Toner i sprejform är himla praktiskt: dels slipper man hålla på med bomullsrondeller, dels minskar risken för att det ska rinna mellan fingrarna. Bara att spritza loss och klappa in! Pyunkang Yuls Mist Toner är en rätt basic toner med endast fem ingredienser, perfekt för känslig och intolerant hud.

INCI: Coptis Japonica Root Extract, 1,2-Hexanediol, Butylene Glycol, Glycerin, Sodium Hyaluronate (COSDNA)

Extrakt av coptis japonica root, eller guldtråd, utgör hela 92% av ingredienserna. Roten är vanlig i kinesisk örtmedicin vars användning har kunnat spåras ända tillbaka till Mingdynastin (1368-1644), i hudvård tror man att den är antiinflammatorisk och lugnar irritation och rodnad. (Väljer man att dricka ett avkok på roten för att bl a stärka immunförsvaret bör man vara medveten om att den smakar mycket bittert.)

pyunkang-yul-mist-toner-02

Jag har ännu inte blivit besviken på något ur Pyunkang Yuls produktuppställning, men Mist Toner är inte den bästa i laget – inte dålig på något sätt, jag får bara ingen wowkänsla – och jag skulle inte köpa den igen. Den ger en trevlig fuktboost och fungerar ypperligt i en fuktmacka (gotta get those layers!) men innehållet sjunker illa kvickt i flaskan, jag har efter en månads dagligt användande knappt en tredjedel kvar. Det är i odrygaste laget.

Ett plus i kanten dock för det eminenta spejmunstycket som fördelar vätska jämnt och fint över huden, den här flaskan kommer jag att diska ur och återanvända!

pyunkang-yul-mist-toner-03

Pris: 100 ml/159 kr, 200 ml/219 kr (SKINiD)
Betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s