Pyunkang Yul – Essence Toner

pyunkang-yul-essence-toner-01

Jag har kommit halvvägs i mina recensioner av Pyunkang Yul – hittills en tumme upp och ett meh – och idag har turen kommit till Essence Toner, en silkig och återfuktande toner som lyckas med konststycket att både lugna och plumpa huden. Gillar ni Hada Labo tror jag att ni kommer gilla den här!

INCI: Astragalus Membranaceus Root Extract, 1,2-Hexanediol, Butylene Glycol, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Hydroxyethylcellulose, Carbomer, Arginine (COSDNA)

Nyckelingrediensen heter astragalusrot, en ört som oftast används i traditionell kinesisk örtmedicin som immunförsvarsbooster och som sägs hjälpa mot stress och sjukdomar. Den växer i de norra och östra delarna av Kina och har också kunnat spåras till Mongoliet och Korea. I hudvård finns det främst två komponenter i astragalusrot som är till nytta, flavanoider och polysaccharider: flavanoider har antioxidantiva egenskaper och kontrollerar och äter upp fria radikaler medan polysaccharider jobbar antimakrobiellt, antiviralt och antiinflammatoriskt.

pyunkang-yul-essence-toner-02

Utförandet är enkelt, precis som hos övriga produkter i sortimentet. Mindre fokus på yta och mer på effekt! I min rutin kommer Essence Toner efter rengöring och dusch med Mist Toner, men jag skulle lika gärna kunna skippa den senare och bara dundra på med den förra. Essence Toner lämpar sig också väl för lager-på-lagermetoden.

Känslan är som sagt silkig och tonern glider lätt på huden, den återfuktar utan att kännas klibbig och utgör en bra grund för serum. Eventuella rodnader dämpas och min hy, som reagerar med irritation för minsta lilla motgång, mår allmänt bra. I valet mellan Mist Toner och Essence Toner föredrar jag den här alla gånger!

pyunkang-yul-essence-toner-03

Pris: 100 ml/149 kr, 200 ml/199 kr (SKINiD)
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s