KICKS Beauty – Pure & Simple Melting Cleansing Butter

kicks-pure-simple-melting-cleansing-butter-01

Efter att ha tömt ytterligare en burk av favoriten Take the Day Off Cleansing Balm var jag sugen på att testa något nytt, varpå valet föll på KICKS Beauty Pure & Simple Melting Cleansing Butter. Jag skulle ha hållit fast vid Clinique, för det här är inte en god ersättare – det är inte ens en särskilt bra rengöring.

INCI: Ethylhexyl palmitate, Butyrospermum Parkii Butter, Paraffin, Olea Europaea Fruit Oil, PEG-20 Glyceryl Triisostearate, Parfum (COSDNA)

Det största minuset är att Pure & Simple efterlämnar en hinna, vilket jag gissar beror på paraffinet. Paraffin är jättemysigt som hand- eller fotbehandling, men det är inte vidare lämpligt för ansiktet. En efterföljande rengöring är alltså absolut nödvändigt!

kicks-pure-simple-melting-cleansing-butter-02

De goda egenskaperna är få men finns ändå där – balmet är mjukt och mysigt om än onödigt parfymerat, det är effektivt på makeup och SPF och jag behöver inte gnugga något nämnvärt. Varmt vatten och en vända med frottéhandduk så är allt borta…förutom den där hinnan. Nej, bättre kan ni, KICKS.

kicks-pure-simple-melting-cleansing-butter-03.gif

Sephora Waterproof Jumbo Liner (ej i sortiment längre), Maybelline Lash Sensational Waterproof Mascara, Urban Decay Razor Sharp Liquid Liner

Pris: 100 ml/129 kr
Betyg: 2/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s