Pyunkang Yul – Moisture Serum

pyunkang-yul-moisture-serum-01

Vad händer när man tar en i grunden bra produkt och stoppar den i en usel förpackning? Man får Pyunkang Yuls Moisture Serum!

Precis som de övriga i uppställningen är Pyunkang Yul modus operandi få men potenta ingredienser, lämpat för känslig och intolerant hud med tendenser till utbrott.

pyunkang-yul-moisture-serum-02

INCI: Coptis Japonica Root Extract, Butylene Glycol, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, 1,2-Hexanediol, Stearic Acid, Polysorbate 60, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Sorbitan Sesquioleate, Glyceryl Caprylate, Hydroxyethylcellulose, Carbomer, Arginine, Dimethicone (COSDNA)

Extrakt av coptis japonica root, eller guldtråd, utgör större delen av ingredienserna. Roten är vanlig i kinesisk örtmedicin vars användning har kunnat spåras ända tillbaka till Mingdynastin (1368-1644), i hudvård tror man att den är antiinflammatorisk och lugnar irritation och rodnad. (Väljer man att dricka ett avkok på roten för att bl a stärka immunförsvaret bör man vara medveten om att den smakar mycket bittert.)

pyunkang-yul-moisture-serum-03

Själva serumet är mycket bra: det är återfuktande, lugnande och dämpar rodnad utan att kännas flottigt, det absorberas fint av huden och efterlämnar en len känsla. Moisture Serum är parfymfritt även om jag uppfattar en mycket svag och behaglig doft, typiskt ren och fräsch. Men utförandet är under all kritik. Eftersom serumet är krämigt i konsistensen, mer som en lotion, är det hart när omöjligt att få ut en adekvat mängd ur den för ändamålet tunna pipetten, och jag tvingas trycka upprepade gånger på gummiproppen för att ens kunna suga upp innehåll. Att vända upp och ned på flaskan och skaka ut serum är inte aktuellt, det går helt enkelt inte.

Jag funderar på en alternativ lösning, för jag vill gärna använda upp produkten som jag trots allt tycker om. Kanske får jag pilla bort den inre korken och flytta innehållet till en bättre förpackning.

pyunkang-yul-moisture-serum-04

Pris: 100 ml/275 kr
Betyg: 4/5 för produkten, 1/5 för förpackningen

En kommentar

  1. Åh det är mitt absoluta favorit serum! Haha håller med om att förpackningen är usel verkligen, pipetten började fungera som vanligt när jag hade använt halva serumet!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s