I don’t think you’re ready for this jelly: Glossier – Milky Jelly Cleanser

glossier-milky-jelly-cleanser-01

När Glossier äntligen lanserades i Sverige avfärdade jag först hudvården som en smula basic och inte alls lika intressant som makeupen, men efter att ha testkört ett litet prov av Milky Jelly Cleanser var jag återigen såld. Det här är ju världens bästa rengöring! Dryg, lättdoserad, mjukgörande och väldoftande av rosor. Jag ÄR redo för den här jellyn!

INCI: Water/Aqua/Eau, Rosa Damascena Flower Water, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Propanediol, Isohexadecane, Poloxamer 184, Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Xylitylglucoside, Betaine, Allantoin, Glycerin, Panthenol, Symphytum Officinale Root Extract, Sodium Hyaluronate, Anhydroxylitol, Polysorbate 80, Xylitol, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Isopropyl Myristate, Benzoic Acid, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide (COSDNA)

När det gäller rengöringar av det här slaget brukar jag inte stirra mig alltför blind på ingredienserna, såvida de inte är helt uppåt väggarna. Rosvatten är både antiseptiskt och bidrar med behaglig doft, propanediol står för återfuktning tillsammans med allantoin panthenol, glycerin och hyaluronsyra, betaine rengör milt och valört (Symphytum Officinale Root Extract eller Comfrey Root) verkar lugnande. Sammantaget känns det bra och min hy suckar djupt av tillfredsställelse.

glossier-milky-jelly-cleanser-02

När jag funderar på vilken rengöring jag kan jämföra Milky Jelly Cleanser med ligger nog Philosophys Purity Made Simple närmast till hands. Samma typ av konsistens, samma icke-lödder, samma sköna känsla på huden. Jag använder Milky Jelly Cleanser som första rengöring på morgonen och som andra rengöring på kvällen, jag tycker inte att den fungerar lika bra som makeupborttagning och jag vill inte slösa mina kära droppar på det ändå, det är som ensam rengöring den lyser starkast. Ett pumptryck i blöta handflator och sen direkt på fuktad hy, lätt massage för att lösa upp trötthetstecken och dagens (eller nattens) mödor och därefter enkel avsköljning. Frottélapp eller annat verktyg är valfritt! Efteråt känns min hud återfuktad, fri från stramande och helt enkelt redo för efterföljande behandling.

Jag vill aldrig vara utan Milky Jelly Cleanser och har såklart beställt en reseförpackning till sommarens och höstens äventyr.

glossier-milky-jelly-cleanser-03

Pris: 60 ml/90 kr, 117 ml/175 kr. Fri frakt vid köp över 380 kr, ingen risk för att paketet ska fastna i tullen eftersom det skickas från Storbritannien.
Betyg: 5/5

Vill ni så får ni jättegärna använda min affiliatelänk! Det innebär att ni får 10% rabatt på första beställningen och jag får 100 kr i store credit = fler produkter till mig, fler recensioner för er.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s