Pyunkang Yul – Moisture Cream

pyunkang-yul-moisture-cream-01

Jaha, då har vi kommit till den sista recensionen av de Pyunkang Yul-grejer jag haft hemma, där Moisture Cream får avsluta rundan. Överlag har jag trivts ypperligt med samtliga produkter!

Moisture Cream är en fuktgivare av det lättare slaget, som ska balansera huden samt lugna rodnad och irritation. Den är förpackad i glasburk med skruvkork och mängden är generösa 100 ml.

pyunkang-yul-moisture-cream-02

INCI: Coptis Chinensis Root Extract, Butylene Glycol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Cetyl Ethylhexanoate, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Isohexadecane, 1,2-Hexanediol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Polysorbate 80, Glyceryl Caprylate (COSDNA)

Coptis Chinensis Root Extract, eller kinesisk guldtråd, är en ranunkelväxt vars extrakt är en av de femtio grundläggande örterna som används i traditionell kinesisk medicin, oftast för magproblem. Guldtråd innehåller den kemiska sammansättningen berberine, vilken tros ha antiinflammatoriska, antibakteriella och anivirala egenskaper. (Fun fact: berberine är djupt gul i färgen och används fortfarande i norra Indien för att färga ull.)

pyunkang-yul-moisture-cream-03

Konsistensen är mer gelliknande än vad man kanske kan tro, skönt svalkande och precis lagom återfuktande. Har du fet hy eller bara känner för en lättare fuktkräm under sommaren är det här ett bra val, känner jag behov av något rikare applicerar jag en olja under. Moisture Cream sjunker in fort i huden, plumpar upp och slätar ut, precis som en bra återfuktare ska göra. Den lugnar stressad hud, lindrar rodnader och finns det en doft där någonstans är den mycket svag.

Jag har testat Moisture Cream såväl dag som natt och tycker att den funkar lika bra dygnet runt, under solskydd, under nattmask eller som ensam fuktkräm. Oavsett situation så lyckas den alltid leverera!

pyunkang-yul-moisture-cream-04

Pris: 100 ml/300 kr (SKINiD)
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s