ACO – Sun Face Fluid Mattifying SPF 50+

aco-sun-face-fluid-01

Visst är det härligt med sol och värme, så länge man kommer ihåg att dricka mycket vatten, hålla sig i skuggan (och helst inomhus när det är som allra varmast) – samt såklart frikostigt smörjande med SPF. Nyckeln är att hitta en som man faktiskt gillar och VILL använda, annars är det så lätt att hitta ursäkter och undanflykter till att skippa insmörjning. Till ansiktet vill jag ha något som är kosmetiskt elegant, det får inte kännas flottigt eller tilltäppande, jag vill inte ha någon vit hinna och det ska vara minst SPF 30.

ACO är ett säkert kort när det gäller solskydd till både ansikte och kropp, de är dessutom lättillgängliga och har hyfsade priser, vilket är ett ytterligare ett plus. Sun Face Fluid Mattifying SPF 50+ ska ge en matt finish, motverka finnar och tilltäpptheter men ändå återfukta såpass att man kan skippa separat fuktkräm under. Den är fri från parfym och alkohol.

INCI: Aqua, Dibutyl Adipate, Ethylhexyl Salicylate, Dicaprylyl Carbonate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, PEG-30 Dipolyhydroxystearate, Ethylhexyl Triazone, Nylon-12, Nylon 6/12, Ethylhexyl Benzoate, Glycerin, Propanediol, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol (nano), Diglycerin, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Glyceryl Behenate, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Zinc PCA, Phenoxyethanol, Cetyl Dimethicone, Magnesium Sulfate, Dimethicone, Tocopheryl Acetate, Paraffinum Liquidum, Decyl Glucoside, Polyglycerin-3, Disodium EDTA, Silica, Propylene Glycol, Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Tocopherol (COSDNA)

aco-sun-face-fluid-02

Det här är ett helt okej solskydd, jag har haft bättre och jag har haft sämre. Konsistensen är rinnig och hyfsat lättapplicerad – var bara försiktig runt ögonen för det svider som satan om man kommer för nära – det ger ett riktigt bra skydd och absorberas kvickt av huden. Den nedmattande effekten är inget att skryta med direkt, men jag blir i alla fall inte blank.

Trots de fina egenskaperna har Sun Face Fluid Mattifying SPF 50+ blivit stående på badrumshyllan. Det är inte tillräckligt elegant för att jag ska vilja sträcka mig efter den och det är något med texturen som jag inte tycker om. Jag sätter ändå en trea i betyg tack vare priset och att det går att hitta på i princip varenda apotek – kanske passar det någon annan bättre?

aco-sun-face-fluid-03

Pris: 40 ml/159 kr (Apoteket, googla runt för lägre pris)
Betyg: 3/5

2 kommentarer

  1. Den gör mig tråkigt nog blank som en spegel och puder är ett måste. Det är bara att fortsätta leta vidare efter något annat när den är slut.

    Gilla

  2. Har testat den med, men jag ser superoljig ut direkt, så speciellt ”mattifying” är den inte. Hade hoppas på bättre där.

    Nu använder jag i stället en variant från ’pissbrun’ (piz brun ;-)) och än så länge är det den bästa jag testat: ingen vit cast, lämnar en satinfeel och look (matt lär aldrig hända med solskydd) och den funkar bra under smink. Gott så!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s