Biologique Recherche – Sérum Placenta

br-placenta-serum-01

Biologique Recherche är väl mest kända för sin fantastiska Lotion P50 och dess olika versioner, men de har såklart en full uppställning med produkter för alla behov. En av storsäljarna är Sérum Placenta, ett näringsrikt serum som ska reparera inflammerad och skadad hud med ärr och pigmentering, och som även ska passa extra bra efter behandling med t ex syror.

br-placenta-serum-02

Serumet är förpackat i glasflaska med läkemedelskänsla

INCI: Water (Aqua), Hydrolyzed Placental Protein, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin (COSDNA)

Det är givetvis inte mänsklig placenta som åsyftas här, utan en sammansättning av aminosyror och cellulära oligopeptider som ska efterlikna näringshalten i placenta så mycket som möjligt. Peptider, som enkelt förklarat är proteinfragment uppbyggda av aminosyror, och vilka fungerar som hudens byggstenar. Utan peptider riskerar huden att tappa sin fasthet, förändras i textur, bli rynkig samt minska i fyllighet.

br-placenta-serum-03

För att dosera serumet pillar man loss gummiproppen och sätter fast den medföljande pipetten

Jag vet inte om det här är en rättvis recension eftersom jag inte använt Sérum Placenta regelbundet, vilket främst beror på att jag inte tycker om det. Det doftar – nej, stinker – väldigt starkt av vad som närmast påminner om fisksås, och det försvinner inte i första taget. Jag är inte särskilt doftkänslig men jag har heller ingen lust att gå omkring och lukta pad thai.

Jag hade kunnat ha överseende med den starka doften om jag sett någon positiv effekt, men det enda det här serumet ger mig är finnar. Varje gång jag har applicerat den tunna vätskan över ansiktet har det dykt upp en eller två ilsket röda bulor, och det är inte acceptabelt.

br-placenta-serum-04

Pris: 8 ml/219 kr, 30 ml/569 kr
Betyg: 1/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s