Glossier – Invisible Shield Daily Sunscreen SPF 30

glossier-invisible-shield-01

Jag är alltid på jakt efter användarvänliga solskydd, inte bara under sommarmånaderna utan året runt, och nu tror jag banne mig att jag har hittat en ny favorit. Såklart är det Glossier som levererar igen! Invisible Shield är ett perfekt komplement i min dagliga rutin, dels för att det är så lätt och dels för att det fungerar ypperligt under makeup.

glossier-invisible-shield-02

INCI: Aqua/Water/Eau, Butyloctyl Salicylate, Homosalate, Ethylhexyl Salicylate, Dipropylene Glycol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Methyl Trimethicone, Biosaccharide Gum-4, Caprylyl Methicone, Propanediol, Bis-Ethylhexyl Hydroxydimethoxy Benzylmalonate, Betaine, Acrylates Copolymer, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Hydroxyacetophenone, Phenoxyethanol, Hydrolyzed Wheat Protein/PVP Crosspolymer, Dibutyl Lauroyl Glutamide, Dibutyl Ethylhexanoyl Glutamide, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Dipotassium Glycyrrhizate, Carbomer, Tocopheryl Acetate, Aminomethyl Propanol, Butylene Glycol, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Disodium EDTA, Pentylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Silica, Bioflavonoids, Potassium Sorbate, Hydroxyphenyl Propamidobenzoic Acid, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract, Ethylhexylglycerin, Camellia Sinensis Leaf Extract, Ascorbyl Palmitate (COSDNA)

Invisible Shield är ett kemiskt solskydd där Avobenzone, Homosalate och Octisalate filtrerar bort de skadliga UVA- och UVB-strålarna. Man har även inkluderat antioxidanter i form av aloe, broccoli, havtorn, grönt te och vitamin E som neutraliserar fria radikaler, samt jästextrakt för skydd mot luftföroreningar. Det är alkoholfritt men doftsatt med en skvätt apelsinolja som ger en svag pust av citrus.

glossier-invisible-shield-03

Jag uppskattar väldigt mycket med Invisible Shield: det har en behaglig, lättabsorberad gelkonsistens, det är enkelt att dosera tack vare den smidiga pumpen, jag slipper en vit hinna och jag tycker till och med om den i och för sig onödiga citrusdoften. Gelén torkar ned till en semimatt yta och den rullar inte på huden, vilket gör det till en bra bas om man vill applicera t ex foundation ovanpå. Som vanligt på sommaren skippar jag helt separat fuktgivare dagtid, jag räknar med att mitt solskydd ska vara såpass återfuktande ändå och Invisible Shield känns alldeles lagom, till och med när temperaturen når över 30°C.

Jag vänder mig en smula mot den ringa mängden – 30 ml är alldeles för lite! – och SPF 30 är i det lägsta laget. Invisible Shield är heller inte vattenfast, så planerar du att stoppa ned flaskan i strandväskan får du räkna med att applicera nytt ofta, oftare än vad man kanske vill med tanke på priset.

glossier-invisible-shield-04

Invisible Shield är ändå ett snudd på idealiskt solskydd för mig, som helst vistas i skuggan och som sällan åker på sol- och badsemester, och tack vare dess användarvänlighet trumfar den allt annat. Bravo!

Pris: 30 ml/240 kr
Betyg: 4,5/5

Vill ni så får ni jättegärna använda min affiliatelänk! Det innebär att ni får 10% rabatt på första beställningen och jag får 100 kr i store credit = fler produkter till mig, fler recensioner för er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s