Glossier – Super Pure Serum

glossier-super-pure-01

Min hud är i vanliga fall inte särskilt acnebenägen, jag kan få ett par finnar när det är dags för det månatliga besöket från Tant Röd, men i allmänhet uppför den sig hyfsat. Den här sommaren, och framför allt värmen, har dock fört med sig svettfinnar orsakade av 1) svett, 2) SPF och 3) hjälmtvång på arbetsplatsen. Röda bucklor, gärna i kluster, som bara är ilskna, svullna och aldrig blir klämbara, innan de sakta sjunker undan. Inte vidare roligt eftersom jag helst sminkar mig som lite som möjligt på sommaren och har ca noll lust att kladda med concealer. Hur som helst, jag var på jakt efter ett behandlande serum och valet föll på Glossiers Super Pure Serum med niacinamide och zink.

INCI: Water/Aqua/Eau, Niacinamide, Glycereth-26, Propanediol, Zinc PCA, Citric Acid, Lonicera Caprifolium (Honeysuckle) Extract, Peg-12 Dimethicone, Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Hydroxyethylcellulose (COSDNA)

Niacinamide, också vitamin B3 eller niacin, är en populär ingrediens i östasiatisk hudvård tack vare sin förmåga att ljusa upp pigmentfläckar orsakade av acne eller solskador. Den är stabil i sin sammansättning och påverkas inte av ljus och fukt, och den oxiderar inte som t ex c-vitamin. Upplever man bekymmer med ojämn hudton, rynkor, utbrott, minskad elasticitet och försämrad barriärfunktion bör man absolut inkludera niacinamide i sin dagliga rutin, såvida du inte är känslig mot just niacinamide eller lider av rosacea. Niacinamide kan nämligen orsaka rodnad i huden om man är känslig, vilket i sin tur kan förvärra rosacea. Värt att veta är även att niacinamide är som mest verksammast mellan 2% och 5%, allt utöver det är i princip meningslöst.

Zink är sebumreglerande tack vare att det sänker halten av det manliga könshormonet androgen, vilket medför att huden producerar mindre fett – perfekt för fet och blandhy, med andra ord. Zink är också en kraftfull antioxidant som reducerar rodnader i huden och verkar lugnande.

glossier-super-pure-02

Det här är inget mirakelserum direkt, men det gör sitt jobb utan att irritera eller eskalera situationen. Super Pure känns skön på huden, är lättdoserad tack vare pipetten, dryg – en tredjedels pipett räcker gott – samt uppför sig väl under solskydd eller fuktkräm, det rullar alltså inte på huden. Konsistensen är vattnig och absorberas snabbt, dess återfuktande egenskaper är goda och jag har inte känt behov av någon ytterligare fuktgivare. Morgonrutinen ser ut ungefär såhär: Glossier Milky Jelly Cleanser – Glossier Solution – La Roche-Posay Serozinc – Glossier Super Pure Serum – Glossier Invisible Shield.

glossier-super-pure-03

Den ringa mängden på 15 ml är ett aber, jag minns att jag hade samma invändning mot Vita-Propolis Ampoule när jag recenserade den – 15 ml förslår inte långt även fast man snålar. Jag har applicerat Super Pure regelbundet i knappt en månad och i nuläget är det inte mycket kvar i flaskan (slösade onödigt i början innan jag fattade hur lite jag behövde), vilket såklart spelar in i mitt beslut om ett omköp. Bra serum? Absolut. Snålt tilltaget? Ja. Köpa igen? Tveksamt.

Pris: 15 ml/270 kr
Betyg: 3,5/5

Vill ni så får ni jättegärna använda min affiliatelänk! Det innebär att ni får 10% rabatt på första beställningen och jag får 100 kr i store credit = fler produkter till mig, fler recensioner för er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s