Klairs – Freshly Juiced Vitamin E Mask

klairs-freshly-juiced-vitamin-e-mask-01

Det sista jag vill ha på huden i den fuktiga, varma sommarnatten är rika, fylliga nattkrämer som kladdar på kudden och som gör att jag svettas ännu mer. Men jag behöver ju fortfarande fukt, allra helst efter som jag tillbringar större delen av min lediga tid framför en fläkt. Enter: Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask!

Det här är en studsig gel som ska fördjupa effekten av vitamin c – vilket man bör applicera innan, förmodar jag – samt ge huden en härlig lyster.

klairs-freshly-juiced-vitamin-e-mask-02

INCI: Water, Glycerin, Butylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Niacinamide, Sodium Hyaluronate, Carrageenan, Gellan Gum, Betaine, Algin, Mannan, Ceramide NP, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Chlorphenesin, Arginine, Ethylhexylglycerin, Centella Asiatica Extract, Rubus Fruticosus (Blackberry) Fruit Extract, Salicornia Herbacea Extract, Phragmites Communis Extract, Adenosine, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Cananga Odorata Flower Oil (COSDNA)

Vid det här laget vet ni ju hur fantastiskt niacinamide och dess förmåga att ljusa upp pigmentfläckar är, så det går jag inte in närmare på, men här spelar den hur som helst huvudrollen tillsammans med hyaluronsyra, ceramider, sallatsspikbladsextrakt och vitamin E

klairs-freshly-juiced-vitamin-e-mask-03

Konsistensen är som sagt som gelé och smälter fort i kontakt med huden. Jag skopar upp en lagom mängd med hjälp av den medföljande spateln, stryker ut mellan handflatorna och klappar in. Masken lämnar en något klibbig hinna, i alla fall i den rådande fuktiga värmen, men det är inget som stör mig eftersom jag oftast ”gör kväll” tidigt och då hinner den sjunka in ändå. Resultatet är en fuktmättad hy, lystrig (återigen, kan bero på värmen) och allmänt nöjd när jag slår upp ögonen på morgonen.

Freshly Juiced Vitamin E Mask känns icke-irriterande – trots de essentiella oljorna – och jag har inte märkt av något portilltäppande.

klairs-freshly-juiced-vitamin-e-mask-04

Pris: 90 ml/379 kr
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s