Glossier – Solution

glossier-solution-01

Redo för nästa Glossierrecension? Klart ni är! Idag ska vi kika närmare på Solution, en sk exfoliating skin perfector, sammansatt av AHA, BHA och PHA (eller gluconolactone).

glossier-solution-02

INCI: Aqua/Water/Eau, Lactic Acid, Glycolic Acid, Gluconolactone, Propanediol, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Ethoxydiglycol, Magnesium Chloride, Sodium Hydroxide, Glycereth-7 Trimethyl Ether, Niacinamide, Betaine, Inositol, Citric Acid, Glycerin, Salicylic Acid, Phytic Acid, Pentylene Glycol, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Parfum/Fragrance, PEG-8, Acetic Acid, Potassium Hydroxide (COSDNA)

 • AHA betyder alpha hydroxy acid och är en pålitlig, stabil exfoliant. De vanligaste är glykol- eller mjölksyra, som står på INCI som glycolic acid respektive lactic acid, men det finns andra varianter också. AHA är bra på att ge lyster åt glåmig hy, jämna ut hyperpigmentering, ta bort döda hudceller från hudytan så att fräsch hud kan komma fram – och så är den fuktgivande också!
 • BHA, beta hydroxy acid, kallas också för salicylsyra och kan listas bland ingredienserna som salicylic acid, willow bark extract eller salix nigra (de sistnämnda är derivat och har en snällare effekt). Den är fettlöslig, mildare än AHA och eftersom den har förmågan att tränga ned i porerna och rensa ut bakterier är den idealisk för hud som drabbas av pormaskar, finnar eller tilltäppta porer.
 • Gluconolactone är samma sak som PHA, poly hydroxy acid, och är mildare än AHA och BHA. PHA består av större molekyler än AHA vilket gör att de inte kan penetrera huden lika effektivt, men är i gengäld vänligare mot känslig hy. Gluconolactone fungerar även som en antioxidant.

För extra fukt har man tillsatt glycerin och aloe vera.

glossier-solution-03

Praktisk pumpfunktion

Konsistensen är som vatten och doften är lätt kemisk, trots försök till maskering med parfym. Syror doftar aldrig gott – i bästa fall ingenting, i värsta fall gammal fisk (COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid) – och här känner jag väl att man lika gärna kunde ha skippat parfymen. Den tillför ingenting och den fyller heller inget syfte.

Doseringen är smart, bara att trycka med en kompress eller bomullsrondell mot pumpen ett par gånger tills man känner att det är lagom, det lär man sig efter ett par gånger.

glossier-solution-04

Effekten då? Jo, den är där men inte så omedelbar som t ex Biologique Recherches Lotion P50, vilket å andra sidan inte behöver vara något dåligt. Jag gillar Solution för att det är en bra mix av syror: här har du uppljusande AHA, porsammandragande BHA samt återfuktande PHA. Den är mild nog att användas varje dag – jag föredrar på morgonen men det är en smaksak – och har dessutom ett bra pris. Är du en van användare av syror kanske du väljer något starkare (själv köpte jag Solution för att jag ville se om den motsvarade hypen – kort svar: njäeh) men för nybörjare är den en bra inkörsport.

Pris: 130 ml/240 kr
Betyg: 3,5/5

Vill ni så får ni jättegärna använda min affiliatelänk! Det innebär att ni får 10% rabatt på första beställningen och jag får 100 kr i store credit = fler produkter till mig, fler recensioner för er.

8 kommentarer

 1. Åh! Älskar såna här recensioner. Jag har vart sugen på att prova, men du gillade den inte och Caroline Hirons sågade den totalt! Har knappt läst en argare recension…Så jag kommer nog inte att beställa den..Tack för alla bra och genomtänka recensioner!

  Gilla

 2. Har du tips på liknande produkter (kombinationen av de tre syrorna) som är lite starkare för en som är halvvan?
  MVH lat och orkar inte ha två eller tre separata produkter

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s