Biologique Recherche – Lait U

br-lait-u-01

Innan Milky Jelly Cleanser fann sig till rätta i mitt badrumsskåp var jag en flitig användare av Biologique Recherches Lait U, en krämig rengöringslotion som passar lika bra morgon som kväll. Jag växlar mellan denna och Milky Jelly Cleanser, beroende på vad min hy vill ha och behöver, men de är snarlika i utförandet och lika snälla mot huden.

Lait U passar alla hudtyper utom de allra oljigaste samt dig som absolut vill ha en löddrande rengöring.

br-lait-u-02

INCI: Water, Caprylic/Capric Triglyceride, Squalane, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Propylene Glycol, Pentylene Glycol, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Corylus Avellana Seed Oil, Polyacrylamide, Cetearyl Isononanoate, Glyceryl Stearate, Tocopheryl Acetate, CI13-14 Isoparaffin, PEG-20 Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Ethyl Oleate, Ethyl Linoleate, Caprylyl Glycol, P-Anisic Acid, Cetyl Palmitate, Triticum Vulgare Germ Extract, Laureth 7, Ethyl Linolenate, Tocopherol (COSDNA)

Huvudingredienser är

  • Squalane, ett ämne som finns naturligt i kroppen, främst i lipidbarriären och sebum, där det fungerar som ett smörjmedel för att hålla huden mjuk och smidig
  • Kallpressade oljor från sötmandel och hasselnöt, vilka bevarar hudens naturliga barriär
  • Vetegroddsextrakt, som matar huden med antioxidanterna vitamin A, B, D och E samt fettsyror

br-lait-u-03

Konsistensen är fast och krämig, idealisk för ansiktsmassage och rinner inte mellan fingrarna samtidigt som den lätt sköljs bort med hjälp av en blöt, urvriden tvättlapp eller fuktiga bomullsrondeller. Jag upplever att min hud känns mjuk och återfuktad- och fettad efteråt, med minskad rödhet, och eftersom Lait U har ett pH-värde på runt 5 stör den heller inte hudens naturliga pH. Doften är typiskt oparfymerad.

Man ska kunna använda Lait U som makeupborttagning, men det känns onödigt slösigt. Bättre att ta bort makeup och SPF med ett separat balm eller olja (jag förespråkar i princip alltid Cliniques Take the Day Off Cleansing Balm) så att den uppföljande rengöringen kan göra sitt jobb ordentligt.

br-lait-u-04

Pris: 150 ml/349 kr
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s