Karima Sweden – Black Seed Oil

karima-black-seed-oil-01

Jag är aldrig främmande för att tillsätta ett par droppar olja i min hudvårdsrutin, oftast på serumstadiet, under valfri arkmask (game changer!) eller mixat i fuktkräm. På sistone har jag använt Black Seed Oil från Karima Sweden med gott resultat.

karima-black-seed-oil-02

INCI: Nigella sativa seed oil (COSDNA)

Den enda ingrediensen är kallpressad svartkumminolja, vars frön innehåller essentiella fettsyror, mineraler och vitaminerna A, B och C. Vitaminerna fungerar som antioxidanter medan mineralerna kalcium, kalium, magnesium och zink stärker och läker huden. Oljan sägs hudens kvalitet, återfuktar huden och gör den mer elastisk samtidigt som den förbättrar hudtonen och behandlar inflammatoriska hudåkommor. Svartkumminolja ska vara extra bra mot acne.

karima-black-seed-oil-03

Oljan doftar (tyvärr) inte kummin utan lite syrligt och fettigt, typiskt för växtbaserad olja och som försvinner fort utan att störa näsan nämnvärt. Jag uppskattar den lättabsorberade konsistensen, den sammetslena ytan och den fina lystern! Black Seed Oil har varit ett bra komplement i sommar – lika bra under solskyddet som under nattmasken – och jag ser fram emot att fördjupa bekantskapen i höst när temperaturen sjunker.

Det här är en dryg olja, det räcker med 3-4 droppar åt gången, vilket gör att priset på 249 kr för 50 ml känns fullt rimligt.

karima-black-seed-oil-04

Pris: 50 ml/249 kr
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s