Glossier – Mega Greens Galaxy Pack

glossier-mega-greens-galaxy-pack-01

Ingen som följer bloggen och/eller Instagram (@skinwitch.blog) kan väl ha missat att jag är maskälskare av rang, särskilt när det gäller lite mer aktiva grejer – de där som lovar att rensa ut, förfina textur och ge lyster – och i den kategorin äger jag nog flest lermasker. En av fördelarna med just lermasker är att man märker rätt så snabbt om de funkar eller inte, man behöver liksom inte vänta en hel ”hudcykel” på resultat eftersom det oftast märks på en gång eller möjligen dagen efter. Glossiers Mega Greens Galaxy Pack är precis en sådan.

glossier-mega-greens-galaxy-pack-02

INCI: Aqua/Water/Eau, Kaolin, Glycerin, Magnesium Aluminum Silicate, Cetearyl Alcohol, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Polysorbate 60, Phenoxyethanol, Oryza Sativa (Rice) Bran Extract, Xanthan Gum, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Peel Powder, Citric Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Extract, Ethylhexylglycerin, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Potassium Sorbate, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Tocopherol, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Lecithin, Vaccinium Myrtillus Fruit Extract, Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Extract, Morinda Citrifolia Fruit Extract, Lycium Barbarum Fruit Extract, Euterpe Oleracea Fruit Extract, Aronia Arbutifolia Fruit Extract, Aristotelia Chilensis Fruit Extract, Lepidium Sativum Sprout Extract, Propanediol, Chlorphenesin, Sorbic Acid, Benzoic Acid, Spinacia Oleracea (Spinach) Leaf Extract, Petroselinum Crispum (Parsley) Leaf Extract, Chlorophyllin-Copper Complex (Cl75810) (COSDNA)

Som brukligt med lermasker är det kaolin som är huvudingrediens efter vatten i det här fallet.  Kaolin är en vit lera som passar även känslig hy, den är rik på mineraler och balanserar talgproduktionen vilket kan kännas extra skönt efter en svettig dag på stranden eller på dammiga stadsgator. En bra upprensare, helt enkelt. Bland de mer återfuktande ingredienserna hittar vi glycerin, aloe vera, linfrö- och avokadoolja som också hjälper till med återfettning, samt antioxidanten vitamin E. Mega Greens Galaxy Pack tar sitt namn efter de gröna bladextrakten som dyker upp mot slutet – krasse, spenat och persilja – men huruvida de har någon effekt när de är listade nästan sist ska jag låta vara osagt.

glossier-mega-greens-galaxy-pack-03

Mega Greens Galaxy Pack är en habil lermask. Den torkar inte ut huden, tack vare återfuktarna jag nämnde ovan, den är lätt att skölja av med hjälp av t ex en konjacsvamp och jag blir inte det minsta röd efteråt. Jag föredrar att applicera med pensel för att inte slösa produkt – ett tunt lager har samma effekt som ett tjockt! – och masken känns dryg i användning.

glossier-mask-selfie

Pris: 90 ml/200 kr
Betyg: 4/5

Vill ni så får ni jättegärna använda min affiliatelänk! Det innebär att ni får 10% rabatt på första beställningen och jag får 100 kr i store credit = fler produkter till mig, fler recensioner för er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s