Garden of Wisdom – Vitamin C 23% Serum & Ferulic Acid

gow-vit-c-01

För flera år sedan, när jag var hyfsat ny på bloggande, var jag ett hängivet fan av Garden of Wisdom, ett litet hemkört (well, nästan) märke med fokus på okomplicerade ingredienslistor och naturliga ingredienser. Alla de recensionerna raderades med gamla bloggen, men jag minns att de produkter som jag gillade gillade jag verkligen. Enda nackdelen var att det var lite krångligt att beställa och det kunde ta rätt lång tid.

För ett tag sedan plockades Garden of Wisdom in av Victoria Health, en riktigt bra och pålitlig brittisk webshop, och mitt intresse väcktes igen. Smarta formuleringar, förbättrade förpackningar men samma låga priser – what’s not to like?

Trots min misstanke att jag egentligen borde hålla mig till mildare vitamin c-derivat istället för L-AA, kunde jag inte motstå sirensången från Vitamin C 23% Serum & Ferulic Acid och la en beställning så fort den fanns i lager.

gow-vit-c-02

INCI: Distilled Water, L-Ascorbic Acid 23%, Hyaluronic Acid, Alkyl Benzoate, Panthenol-D, Carbomer, Ferulic Acid, Sclerotium Gum, Optiphen (COSDNA)

Ingredienslistan är kort men naggande god.

  • L-AA eller askorbinsyra, hela 23%. Den renaste och starkaste versionen av c-vitamin, ökar hudens kollagenproduktion och har ett visst inbyggt skydd mot UV-strålning. Nackdelen är att det är instabilt, börjar oxidera fort och kan irritera huden.
  • Ferulinsyra, en superantioxidant vilken sägs neutralisera fria radikaler, förstärka effekten av andra antioxidanter och jobba mot solskador.
  • Hyaluronsyra, den lilla sockermolekylen som kan binda upp till tuser gånger sin egen vikt i vatten.

Man har valt att konservera med optiphen, som är en blandning av polysorbate 20, phenoxyethanol och caprylyl glycol. Produkten har ett pH-värde på 3,1-3,4.

gow-vit-c-03

Rekommendationen är att applicera på kvällen, vilket jag förstår eftersom konsistensen känns lätt oljig på huden och tar ett tag på sig att sjunka in ordentligt, jag har därför följt instruktionerna och använt Vit C 23% som mitt kvällsserum. Något annat som gör serumet till ett bättre alternativ till natten är den efterhängsna lukten av varmkorvsvatten, på såväl ansikte som handflator, och som kommer av askorbinsyran. Jag kallar det varmkorvsvatten, någon annan kanske beskriver det som kopparslantar. Särskilt trevligt är det inte.

gow-vit-c-04

Trevligt är dock den smarta förpackningen, som både skyddar mot ljus och doserar lagom mängd produkt. Pumpa försiktigt de första gångerna bara, den kan vara lite…ivrig.

Vit C 23% är i grund och botten ett bra serum – för någon som tål L-AA bättre än vad jag gör. Det sticker till lite vid applicering och efter ett par dagars användning dyker de upp som ett brev på posten (gamla Postverket, inte Postnord), de där irriterade, röda plitorna. Alltid i pannan dessutom. Jag gillar den återfuktande känslan men inte mycket mer, och jag tror att jag ska spä ut återstoden av innehållet med Vichys Minéral 89 för att se om det kan mildras en smula.

gow-vit-c-05

Pris: 30 ml/£10 (plus frakt), Victoria Health
Betyg: 2/5

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s