Biologique Recherche – Masque Vivant

br-masque-vivant-01

En kraftfull mask som lovar att balansera, tajta till och ljusa upp huden? Ja, ja och ja tack! Masque Vivant är en av kultprodukterna i Biologique Recherches sortiment, och det förstår jag verkligen – jag är helt såld efter endast ett par användningar.

Har du problem med t ex acne är det här masken för dig!

br-masque-vivant-02

INCI: Yeast Extract (Faex), Water (Aqua), Propylene Glycol, Bentonite, Kaolin, Alcohol Denat., Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Glycerin, Vinegar (Acetum), Lactic Acid, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf/Twig Extract, Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum (COSDNA)

  • Levande jäst: innehåller aminosyror och vitamin B, som ska balansera hudens talgproduktion samt öka dess lyster och spänst
  • Bentonit- och kaolinlera: djuprengörande
  • Glycerin: återfuktande
  • Extrakt från gurka och trollhassel: lugnande
  • Mjölksyra: exfolierande

br-masque-vivant-03

Masque Vivant tycks vara en riktig vattendelare bland Biologique Recherche-fansen, där man älskar effekten men hatar doften. Jag tycker mest att det luktar Marmite tack vare jästextrakten, och störs inte alls – det finns betydligt värre dofter att ha under näsan. Konsistensen är som tjock kolasås och jag föredrar att applicera med pensel. Först en vända med P50, sen 20 minuters maskande innan avsköljning, eventuellt med hjälp på traven av en svamp eller trasa.

Det här har snabbt blivit min nya favoritmask. Efter diverse hudexperiment för ett par veckor sedan såg min panna ut som ett minfält, röd och bucklig och ömmande, men en omgång Masque Vivant senare hade rodnaden dämpats och svullnaderna lagt sig nästan helt och hållet. Snudd på magi!

Pris: 100 ml/549 kr
Betyg: 5/5

5 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s