Glossier – Soothing Face Mist

glossier-soothing-face-mist-01

Mist – att mista eller hava? Oavsett vilket är det inte så dumt att ha en flaska inom räckhåll varma dagar (underbart svalkande i 35-gradiga Prag), på flyget eller istället för toner när jag är lite lat. Glossier formulerade nyligen om sin Soothing Face Mist och gav den samma millennial pink-skrud som övriga hudvården.

glossier-soothing-face-mist-02

INCI: Aqua/Water/Eau, Rosa Centifolia Flower Water, Propanediol, 1,2-Hexanediol, Glycerin, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Caprylhydroxamic Acid, Disodium EDTA, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Lonicera Caprifolium (Honeysuckle) Flower Extract, Sodium Citrate, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate (COSDNA)

 • Rosvatten: milt antiseptiskt och doftar ljuvligt
 • Aloe vera: lugnar stressad hud
 • Glycerin: kanske världens mest pålitliga fuktgivare
 • Propanediol: återfuktar

glossier-soothing-face-mist-03

Soothing Face Mist in action!

Den absoluta största fördelen med den här produkten är hur fint munstycket fördelar misten på huden. Dropparna är så pyttiga att de snarare känns som en dimma av fukt, något som är perfekt när man vill spreja över makeup – ingen risk för rinn! Rosälskare som jag är faller såklart doften mig på läppen, men jag skulle gilla Soothing Face Mist lika mycket om den var oparfymerad, nu är det bara en bonus. Min hud känns svalkad, lugnad och återfuktad, oavsett om jag bara är varm eller efter t ex en lermask. Dryg är den också.

Pris: 95 ml/150 kr
Betyg: 4/5

Vill ni så får ni jättegärna använda min affiliatelänk! Det innebär att ni får 10% rabatt på första beställningen och jag får 100 kr i store credit = fler produkter till mig, fler recensioner för er.

7 kommentarer

 1. Hej Des!

  Nu kommer jag med ett par frågor, första är vart är din recension på The Ordinarys toner? När jag försöker öppna det så säger in blogg att sidan inte kan hittas. Jag är en sån som använder din blogg som utgångspunkt i ca allt jag köper i hudvårdsväg och går ofta tillbaka och läser gamla inlägg.

  Nästa fråga så undrar jag bara vad du gör med alla produkter? Insåg när jag scrollade att du måste ju ha hur mycket som helst. Slänger du? Ger bort? Eller använder du upp allting du gillar?

  Tack och bock för en underbar blogg!

  Gilla

  • Hej! Jag har raderat alla inlägg med The Ordinary eftersom jag inte vill ha dem här. Ägaren är extremt problematisk och det är absolut inget märke jag vill stötta.

   När det gäller produkter använder jag upp det jag gillar och ger bort det som inte passar mig. I enstaka fall, som med Kat von D, kastar jag.

   Gilla

   • Det där med ägaren av The Ordinary måste jag kolla upp, hade ingen aning. Tack för bra info och ordentliga svar 🙂

    Gilla

 2. Så himla sugen på Glossier, älskar dina reviews! Litar verkligen på ditt omdöme.
  Jag har en fråga kring silikoner, framförallt Dimeticone, som jag ofta ser på ingredienslistan på såväl billiga som dyra krämer. När jag ser den komma tidigt på listan blir jag direkt turned off, för det känns som om produkten bara kommer ”kännas” bra, inte faktiskt göra något för min hud. Hur ställer du dig till silikoner?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s