Scinic – Propolis Ampoule 95

scinic-propolis-ampoule-95-01

Scinic Propolis Ampoule 95 har stått länge i mitt badrumsskåp – bilderna till inlägget fotade jag i april – så nu är det verkligen dags för en recension. Ampoule används innan serum, direkt efter toner, för att förbereda huden och hjälpa till att slussa ner serumet. Numer tycker jag att det är ett onödigt steg men var och en gör såklart som man själv vill.

scinic-propolis-ampoule-95-02

INCI: Propolis Extract, Niacinamide, Royal Jelly Extract, Chrysanthellum Indicum Extract, Anthemis Nobilis Flower Extract, Adansonia Digitata Seed Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Dipotassium Glycyrrhizate, Polysorbate 80, Punica Granatum Fruit Extract, Ficus Carica Fruit Extract, Morus Alba Fruit Extract, Ginkgo Biloba Nut Extract, Hordeum Vulgare Seed Extract, Cucumis Sativus Seed Extract, Nelumbo Nucifera Seed Extract, Punica Granatum Seed Extract, Lactobacillus/Soybean Ferment Extract, Salix Alba Bark Extract, Cinnamomum Cassia Bark Extract, Origanum Vulgare Leaf Extract, Chamaecyparis Obtusa Leaf Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Portulaca Oleracea Extract, Carbomer, Borago Officinalis Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Helianthus Annuus Oil, Brassica Campestris Seed Oil, Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Trideceth-6, Peg/Ppg-18/18 Dimethicone, Adenosine, Curcuma Longa Root Extract, Triethanolamine, Disodium EDTA, 1, 2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Illicium Verum Fruit Extract, Phenoxyethanol, Fragrance, Honey (COSDNA)

 • Propolis: hämtas av bin från trädknoppar och tall- och grankåda och kallas även för bikitt eftersom det används för att täta springor i bikupan. Användes förr för sårläkning, stärkande av immunförsvaret samt hämmande av virus och bakterier, numer mest för att det ger huden en fantastisk lyster.
 • Niacinamide: vitamin B3 eller niacin är en populär ingrediens i östasiatisk hudvård tack vare sin förmåga att ljusa upp pigmentfläckar orsakade av acne eller solskador. Den är stabil i sin sammansättning och påverkas inte av ljus och fukt, och den oxiderar inte som t ex c-vitamin. Upplever man bekymmer med ojämn hudton, rynkor, utbrott, minskad elasticitet och försämrad barriärfunktion bör man absolut inkludera niacinamide i sin dagliga rutin, såvida du inte är känslig mot just niacinamide eller lider av rosacea. Niacinamide kan nämligen orsaka rodnad i huden om man är känslig, vilket i sin tur kan förvärra rosacea.
 • Bidrottninggelé: sägs vara rik på antioxidanter och en vän i kampen mot fria radikaler. Paula Begoun avfärdar dock all bevisföring som anekdotisk.
 • Aloe vera: lugnar och återfuktar.
 • Lakritsextrakt: verkar utjämnande på t ex pigment.
 • Salix alba: mildare form av salicylsyra.

scinic-propolis-ampoule-95-03

Propolis Ampoule 95 doftar i princip ingenting, har en löst geléig konsistens och absorberas fort av huden. Jag mixar den gärna med COSRX snigelessence för det bästa av två världar, de båda produkterna lirar bra tillsammans och boostar varandras effekt, annars funkar Scinic väl på egen hand och appliceras då innan serum. Jag tycker att jag kan skönja en ökad lyster i huden när jag använder denna ampoule regelbundet, men det är inte tillräckligt för att jag ska vilja inkludera den permanent i min rutin – som jag för övrigt försöker slimma ner till färre produkter…och då går jag hellre direkt på serum.

Pris: 30 ml/ca 100 kr, eBay (inhandlades dock i början av året, har inga tips på säljare)
Betyg: 3/5

5 kommentarer

 1. Hej! Gillar din blogg och har följt den ett tag (plus den gamla kortare tid) du verkar vara hyfsat objektiv vilket bidrar till gillandet 🙂 tänkte höra med dig om vad du tror om hudvårdsredskap man använder hemma. Har kört skinroller från swiss c en 3 mån kur 0,5 nål. Tyckte inte jag såg nån förändring alls. Har nu jaderoller plus leegeehaam Ion enhancer. Nåt du testat/har åsikt om? Annars är ju salongbehandlingar svårslagna men dyra och inte lika tillgängliga…

  Gilla

 2. Ser att SkinId har 15 % på vissa toners, anser du fortfarande att Snail Bee High Content Skin toner är toppenbra? Har just nu leegeehams Grow Hyal B5 toner, kanske blir ännu bättre att lägga de två lager på lager?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s