Pixi – Peel & Polish

pixi-peel-polish-01

Jag älskar exfoliering. Mekanisk eller syrabaserad, it’s all good – och när de tu kombineras så är det ännu bättre. Till de gamla favoriterna hör Beauté Pacifiques Clinical Super3 Exfoliator, Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish samt Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask, och nu har en ny vän sällat sig till den riviga skaran: Pixi Peel & Polish!

pixi-peel-polish-02

INCI: Water/Aqua/Eau, Lactic Acid, Polylactic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Propanediol, Ceteareth-20, Beraclay Light Red, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Panax Ginseng Root Extract, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Vaccinium Myrtillus Fruit Extract, Hydroxyethylcellulose, Polyglceryl-3 Cocoate, Butylene Glycol, Maltooligosyl Glucoside, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Dipentaerythrityl Tri-Polyhydroxystearate, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Polyglceryl-4 Caprate, Polyglceryl-6 Caprylate, Polyglceryl-6 Ricinoleate, Pentylene Glycol, Sorbic Acid, Hydroxyphenyl Propamidobenzoic Acid, Ascorbyl Palmitate, Benzoic Acid, Tocopherol (COSDNA)

pixi-peel-polish-03

Det här är alltså en peeling som kombinerar fruktenzymer och mjölksyra med sockerextrakt för en två-i-ett-exfoliering: enzymerna och syran lossar de döda hudcellerna och sockret masserar bort dem. Effekten beror helt och hållet på din hudtyp, är du känslig räcker det att stryka på och låta verka medan fetare och tåligare hudtyper kan gno lite mer. Hur som helst är det en toppenprodukt! Jag föredrar Peel & Polish på morgonen, särskilt när jag har varit och svettats på gymmet, det känns som att huden verkligen vaknar till liv då. Jag upplever inget svidande mer än att det kan sticka till en smula vid det initiala påförandet och även fast jag blir rosig i hyn efteråt vet jag att det beror på den cirkulationshöjande massagen. Har jag tid applicerar jag gärna en fuktmask efteråt, men det är ingenting som är ett måste eftersom Peel & Polish i sig är återfuktande. Applicera, låt verka 2-5 minuter, massera, skölj av och njut av silkeslen hy.

pixi-peel-polish-04

Pris: 80 ml/379 kr
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s