Swiss Clinic Skin Roller: microneedling hemma!

swiss-clinic-skin-roller-01

Jag är aldrig främmande – på både gott och ont – för testa behandligar och produkter på huden, så i augusti köpte jag en Skin Roller i hopp om allmänt finare hud. Det fick jag inte, men mer om det längre ned.

swiss-clinic-skin-roller-02

Det här är alltså microneedling för hemmabruk, där rollern består av 540 mikronålar av japanskt kirurgiskt stål som rullas över huden för att stimulera produktion av kollagen, öka blodcirkulationen, skapa ny hud och öka upptag av serum. Jag har gjort liknande behandlingar på salong två gånger tidigare och hemmarollern – jag valde nålar i längden 0,2 mm, dvs pyttestorlek – känns som en smekning i jämförelse. Å andra sidan såg jag positiva resultat på salongen medan den här gav i princip det motsatta, så smärtan är en bisak. Hur som helst!

swiss-clinic-skin-roller-03

Det är rekommenderat att man ”behandlar” huden fem kvällar i sträck för att sedan göra uppehåll i fem dagar, därefter kan man upprepa om man önskar. Man måste också desinficera verktyget mellan gångerna, jag använde alsolsprit på sprejflaska.

Vid första tillfället blev jag rödflammig direkt, vilket är normalt pga den ökade blodcirkulationen. Jag applicerade en fuktgivande och lugnande arkmask innan sedvanlig fuktkräm och tänkte inte mer på saken. Efter ett par dagar syntes ingen skillnad alls på kinder och haka, varken i textur eller hudton, men min panna såg ut som ett kambodjanskt minfält. Röda, ömmande blemmor i klunga som förökade sig efter varje gång. Jag höll ut tills behandlingsomgången var klar, sedan svor jag på att aldrig använda rollern igen. Efter en veckas silkesvantar (fukt, BHA och Glossiers Super Pure) återvände huden till det normala och jag såg inte längre ut som en pizza.

swiss-clinic-skin-roller-04

Direkt efter första behandlingen

Vad har vi lärt oss av det här? Jo, att det är en sak att laborera med masker och peelings hemma – men låt proffsen hantera verktygen. Jag rekommenderar inte någon att använda Skin Roller från Swiss Clinic.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s