Garden of Wisdom – Azelaic Acid 10% Serum

gow-azelaic-acid-01

Azelaic acid, eller azelinsyra på svenska, har seglat upp på senare tid som en användbar kamrat i kampen mot acne och rosacea. Jag lider egentligen inte av någotdera men har under en tid testat Azelaic Acid 10% Serum från Garden of Wisdom med gott resultat, inga dramatiska förändringar men Rom byggdes som bekant inte på en dag.

Garden of Wisdom köps enklast hos Victoria Health, leveransen brukar ta en vecka.

gow-azelaic-acid-02

INCI: Destilled Water, Azelaic Acid 10%, Glycerin, Sodium Lactate, Leucidal SF (Lactobacillus Ferment), Jojoba Protein, Silica Gel, Carbomer, Dehydroxyxanthan Gum, Liposomes, Allantoin, Hyaluronic Acid (COSDNA)

Azelinsyra som substans har både antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper och är i lägre procenthalter (runt 10%) mild nog även för känslig hy. Den ska främja en slätare hud och jämnare hudton samt verka lugnande på rosacea. Azelinsyra kan även kombineras med AHA- och BHA-syror. (Källa)

I receptbelagd form heter preparatet Finacea eller Skinoren.

gow-azelaic-acid-03

Azelaic Acid 10% Serum kan appliceras morgon, kväll eller både och, det fungerar lika bra vilket som och jag går direkt på serum efter rengöring och eventuell exfoliering. Serumet är helt doftfritt och har en tunn konsistens som absorberas fort, men då jag upplever det som behandlande snarare än återfuktande vill jag gärna applicera något ytterligare ovanpå, t ex Moisture Serum eller snigelessens, har man fetare hy kan man skippa det steget. Förpackningen är i mörkt färgad plast med praktisk pumpfunktion – ett pumptryck räcker för ansikte och hals.

Resultatet är som sagt inget dramatiskt men visst ser jag skillnad, framför allt i form av minskad rodnad och finare textur. Min hy både känns och ser slätare ut och det tycker jag är bra jobbat av ett serum som bara kostar £9! Jag har såklart beställt en back-upflaska för att överleva vintern.

Pris: 30 ml/£9 (+ frakt), Victoria Health
Betyg: 5/5

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s