Glossier – Priming Moisturizer

glossier-priming-moisturizer-01

Jakten på den perfekta fuktkrämen känns ibland evig. Den ska leverera fukt men inte flott, ge lyster utan att irritera eller trigga utbrott och helst ska den vara billig också. Med Priming Moisturizer lovar Glossier en lugnad hy utan rodnad, återfuktning på djupet och skydd mot yttre påverkan tack vare olika antioxidanter. Så hur bra är den?

glossier-priming-moisturizer-02

INCI: Aqua/Water/Eau, Tridecyl Stearate, Neopentyl Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Stearic Acid, Propanediol, Tridecyl Trimellitate, Palmitic Acid, Glyceryl Stearate SE, Tropaeolum Majus Flower/Leaf/Stem Extract, Phenyl Trimethicone Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Lonicera Caprifolium (Honeysuckle) Flower Extract, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Tremella Fuciformis Sporocarp Extract, Beeswax/Cera Alba/Cire d’Abeille, Mel/Honey Extract/Extrait de Miel, Boswellia Serrata Extract, Phospholipids, Camellia Sinensis Leaf Extract, Aspalathus Linearis Leaf Extract, Tetrapeptide-14, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Ascorbyl Palmitate, Hyaluronic Acid, Glycerin, Polyacrylamide, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Butylene Glycol, C13-14 Isoparaffin, Citric Acid, Cetyl Palmitate, Betaine, Potassium Sorbate, Ceteareth-20, Laureth-7, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate (COSDNA)

Ingredienser som sticker ut lite extra för mig är te- och honungsextrakten som ska reducera rodnad och lugna huden, ständigt pålitliga aloe vera, samt retinyl palmitate, ett retinolderivat som omvandlas till retinol i huden.

Priming Moisturizer är helt doftlös.

glossier-priming-moisturizer-03

Konsistensen är lätt men krämig, den absorberas fort av huden och fast krämen i sig inte innehåller några silikoner känns den silkig, perfekt som bas för makeup. Priming Moisturizer passar de flesta hudtyper utom de allra torraste (och då rekommenderar jag thicc sister Priming Moisturizer Rich istället, som jag föredrar), den återfuktar bra utan att kännas flottig, den korvar sig inte på huden (pet peeve nr 1 när det gäller produkter), tuben är både kläm- och resvänlig och priset känns rimligt. Trots det är det ändå något medelmåttigt här som skaver lite, jag vill ha mer men jag vet inte vad. Mer lyster, mer plumpande, mer…något.

glossier-priming-moisturizer-04

Betyget reflekterar min ambivalens. Priming Moisturizer är en bra fuktgivare, inte tu tal om saken, men kanske kunde den vara ännu lite bättre?

Pris: 50 ml/200 kr
Betyg: 3,5/5

Vill ni så får ni jättegärna använda min affiliatelänk! Det innebär att ni får 10% rabatt på första beställningen och jag får 100 kr i store credit = fler produkter till mig, fler recensioner för er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s