Dr Sam’s Flawless Cleanser

dr-sam-flawless-cleanser-01

Alla som är någorlunda intresserade av hudvård borde ha koll på eller åtminstone vara bekanta med Dr Sam Bunting, dermatolog extraordinaire, och är ni inte det rekommenderar jag såväl Instagram som Youtube. Dr Sam släppte hyfsat nyligen en rengöring under eget namn – med löfte om fler produkter snart – till klang och jubelrop och jag ville såklart testa!

En enkel gelrengöring för alla hudtyper, även de mest känsliga, utan fills and thrills? Ja, ja, och ja tack.

dr-sam-flawless-cleanser-02

INCI: Aqua (Water), PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Poloxamer 188, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Polysorbate 20, Allantoin, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Citric Acid, Sodium Hydroxymethylglycinate, Disodium EDTA, BHT (COSDNA)

Flawless Cleanser innehåller antiinflammatorisk allantoin och lugnande aloe vera, antioxidanten vitamin E samt olika fetter och pH-justerare. Rengöringens pH-värde på 5 betyder att hudens egna värde bibehålls, vilket också minskar risken för iritation. Flawless Cleanser är självklart fri från parfym.

dr-sam-flawless-cleanser-03

Pumpflaskan ser mindre ut än vad den är och rymmer hela 200 ml produkt, konsistensen är härligt geléig och stryks lätt över huden. Ett pumptryck räcker, det finns absolut ingen anledning att slösa! Jag masserar milt i en minut eller tills jag känner mig ren, emulsifierar med lite vatten och avlägsnar sedan hela härligheten med en tvättlapp. Direkt efteråt slås jag av att min hud faktiskt känns spänstig och återfuktad utan någon hinna, det är inget som stramar eller känns strävt, något jag upplevt med sämre rengöringar. Jag märker även att hyn är mindre röd, trots massage, och ser allmänt lugn ut. Flawless Cleanser är en sån rengöring jag verkligen kan gå och längta efter att använda!

dr-sam-flawless-cleanser-04

Det enda jag vill anmärkaa på är den förhållandevis höga fraktavgiften, själva produkten är adekvat prissatt och något jag gladeligen betalar för om och om igen.

Pris: 200 ml/£16 + £9.99 i frakt, här
Betyg: 5/5

2 kommentarer

  1. Låter nice! Om du har smink, kör du ändå dubbelrengöring med denna som steg 2 eller tar den bort allt smink på bara en vända? 😬

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s