Glossier – Priming Moisturizer Rich

glossier-priming-moisturizer-rich-01

Vintern kryper allt närmre, temperaturen sjunker (det snöade i Stockholm i morse), min hy blir torrare och eftersom jag dessutom arbetar på ett sjukhus med torr inomhusluft behöver jag en fuktkräm som levererar både fukt och fett, helst utan att göra huden flottig eller täppa till porer. Lösningen i mitt fall stavas Glossier Priming Moisturizer Rich, kanske kan det vara nåt för dig också?

Priming Moisturizer Rich beskrivs som en lyxig, rik och fyllig kräm för både dag och natt, med en mix av shea- och murumurusmör som smälter in i huden och gör den sammetsmjuk.

glossier-priming-moisturizer-rich-02

INCI: Aqua/Water/Eau, Neopentyl Glycol Diheptanoate, Propanediol, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Tridecyl Neopentanoate, Squalane, Dimethicone, Cocoglycerides, Cetyl Palmitate, Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Aleurites Moluccanus Seed Oil, Ceramide NP, Ceramide AP, Sodium Hyaluronate, Panthenol, Astrocaryum Murumuru Seed Butter, Mel/Honey Extract/Extrait de Miel, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Tropaeolum Majus Flower/Leaf/Stem Extract, Boswellia Serrata Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Sodium Benzoate, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Chondrus Crispus Extract, Ethylhexylglycerin, PEG-40 Stearate, Phenoxyethanol, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Butylene Glycol, Polyisobutene, Tocopheryl Acetate, Ceteareth-20, Caprylyl Glycol, Xanthan Gum, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Hexylene Glycol, Caprylyl/Capryl Glucoside, Aspalathus Linearis Extract, Tetrapeptide-14, Linalool (COSDNA)

 • Röda alger agerar som en fuktreservoar för att hålla huden återfuktad
 • Ceramider 3 och 6 stärker hudens barriär
 • Fettsyror hjälper till att låsa in fukt
 • Hyaluronsyra plumpar huden, panthenol och honung lugnar och grönt te bidrar med antioxidanter

Priming Moisturizer Rich sägs passa alla hudtyper, men jag är tveksam till om en oljigare hy skulle komma överens med en så rik kräm. Den innehåller ingen parfym utan får sin doft av lavendelolja.

glossier-priming-moisturizer-rich-03

Jag köpte Priming Moisturizer Rich på sensommaren då jag ville ha en fylligare kräm till natten, och så fort den värsta värmen avtagit började jag använda den till och från dagtid också. Jag uppskattar verkligen den rika texturen, den sammetsmjuka effekten och den vårdande känslan, det känns ungefär som att svepa in ansiktet i den mjukaste kashmirfilten. Perfekt när vindarna viner runt kinderna!

Krämen absorberas inte blixtsnabbt direkt, men det är heller inte dess syfte. Jag borstar tänderna, fönar håret och smörjer in kroppen medan jag väntar, sedan brukar det gå bra att börja med underlaget om jag ska ha något sådant. Priming Moisturizer Rich fungerar för övrigt utmärkt som bas för t ex foundation, i alla fall under Double Wear som jag använder när jag jobbar.

Det enda minus jag kan se är förpackningen; men å andra sidan har jag svårt att tänka mig att en tub skulle fungera bättre, jag tror att konsistensen är för tjock för det.

Pris: 50 ml/350 kr
Betyg: 4,5/5

Vill ni så får ni jättegärna använda min affiliatelänk! Det innebär att ni får 10% rabatt på första beställningen och jag får 100 kr i store credit = fler produkter till mig, fler recensioner för er.

4 kommentarer

 1. En fråga! Jag har en kompis som har ett litet ärr på kinden han vill bli av med. Problemet är att han har brun hy och ärret har tagit en brunaktig karaktär, erfarenheten jag har sträcker sig inte längre än min ljusa hy med rosa acneärr. Kan du ge några tips på vilka produkter eller ingredienser jag bör hålla utkik efter och föreslå för honom? Tack på förhand!

  Gilla

  • Dermaceutic har en kräm som heter Mela Cream för just PIH (post-inflammatory hyperpigmentation). Den är tyvärr rätt dyr men om din kompis bara applicerar på ärret lär den räcka ett tag i alla fall.

   Gilla

 2. Jag har en ganska klassisk kombo hud, jobbar inom livsmedelsindustrin där det är varmt fuktigt och olika luktryck som gör att huden går bananas emellanåt och jag har använt denna främst som nattcreme sen typ i somras men nu har jag ibland använt den framförallt på kinder och pannan där jag blir lite torr. Helt amazing creme 🙂 !

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s