SJÖ – Happy Honey Mask

sjo-happy-honey-mask-01

Fråga: är Happy Honey Mask den mest hypade masken på Instagram just nu? Svar: tveklöst ja. Jag ser den hyllad och älskad av samtliga hudvårdsinstagrammare jag följer, och när något är så här hypat blir jag antingen totalt avtänd eller i alla fall milt intresserad – så jag la en beställning jag också. Come through, löften om strålande hy!

Hela grejen – USP om ni vill vara äckligt Handelshögskoliga – är att Happy Honey Mask är handgjord, innehåller endast sex ingredienser och passar samtliga hudtyper.

sjo-happy-honey-mask-02

INCI: Raw honey, coix lacryma-jobi (coix seed), kaolin clay, glycerine (vegetable derived), propanediol (from corn sugar), calamine (COSDNA)

  • Honung är antibakteriellt och används i vissa fall till sårläkning. Den har ett pH-värde på 3,2-4,5, vilket gör den till en bra ingrediens för att behandla t ex acne vars bakterier inte trivs i sura miljöer
  • Frön från coixväxten kallas för Jobs tårar i Sverige och bidrar i det här fallet till en milt exfolierande effekt
  • Kaolinlera är en vit lera som passar även känslig hy, den är rik på mineraler och balanserar talgproduktionen
  • Glycerin är kanske den mest pålitliga fuktgivare som finns, används mycket tack vare dess förmåga att ta upp vattenånga
  • Propanediol förstärker absorptionsförmågan hos andra ingredienser, typ som världens bästa hejarklack. Tolereras av de allra flesta
  • Calamine används traditionellt för att behandla och lindra klåda och solsveda

sjo-happy-honey-mask-03

Konsistensen är som förväntat tjock och seg och masken appliceras bäst med den pensel som medföljer, dels är det lättare att kontrollera mängden och dels är det något terapeutiskt att stryka penseln över ansiktet. Liten mängd räcker långt! Den rekommenderade verkningstiden är 10-30 minuter men det lägger jag ingen vikt vid – tvärtom blir Happy Honey Mask bättre ju längre den får sitta på och jag har flera gånger låtit den verka i 90 minuter eller mer.

Här finns absolut ingenting som skulle kunna irritera min hud, är man lite känslig och inte vill skrubba går det bra att skölja av masken utan att massera runt fröna, som för övrigt har hunnit smälta lite halvt när jag väl är färdig. Min hy känns mjuk och slät, lätt rosig av den värmande effekten och exfolieringen och lystrig som en julgranskula. What’s not to like?

sjo-happy-honey-mask-04

Pris: 60 ml/495 kr, här
Betyg: 4,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s