Bio Beauté by Nuxe – Vitamin-Rich Detox Mask

nuxe-detox-mask-01

Ibland har man tur när man shoppar masker: i somras låg jag i soffan och slöklickade runt på Apotea på jakt efter en mask som inte var lerbaserad men som ändå fräschade upp huden och förlänade lite extra lyster, när Vitamin-Rich Detox Mask dök upp. Jag hade aldrig testat något från Bio Beauté by Nuxe tidigare, jag är mer bekant med storasyster Nuxe, men jag tryckte i alla fall på köpknappen och morgonen efter hängde påsen på dörren. (Älskar Apotea.)

Vitamin-Rich Detox Mask är en vitaminrik mask med dubbel effekt, både en ”avgiftande” och klargörande verkan som ska ge nytt liv åt matt och trött hy. Jag tycker att det är superlöjligt med löften om avgiftning och detox, för din hud behöver inte avgiftas! Lägg av med den där skiten!

detox

Enda Detox som behövs

nuxe-detox-mask-02

INCI: Coco-Caprylate/Caprate, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Glycerin, Aqua/Water, Sucrose Laurate, Sucrose Palmitate, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Water*, Parfum/Fragrance, Tocopherol, Benzyl Alcohol, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Phytic Acid, Myrtus Communis Leaf Extract, Sodium Hydroxide, Dehydroacetic Acid, Zea Mays (Corn) Starch, Sodium Benzoate, Ci 75130/Beta-Carotene, Limonene, Linalool (COSDNA)

Innehåller 99,3% ingredienser av naturligt ursprung, 23,8% ekologiska ingredienser. Färgen kommer från betakaroten.

  • Myrtenessens anses vara antiseptiskt och sammandragande och har traditionellt använts till såromläggningar, till klåda, hemorrojder, insektsbett och andra utslag. Fungerar väl till fet hy med acnetendenser tack vare dessa egenskaper. Här kommer myrten såpass långt ned på INCI att jag är osäker på om den ens har någon verkan
  • Sesamolja mjukgör, skyddar och innehåller många antioxidanter
  • Glycerin bidrar med fukt
  • Tocopherol, eller vitamin E, skyddar mot fria radikaler

nuxe-detox-mask-03

Masken har en härlig gelkonsistens som känns lite oljig när man masserar in den på huden, när vatten tillsätts blir den mer mjölkig och sköljs lätt av utan att lämna en hinna. Det doftar mycket av de essentiella oljorna från apelsin, så vet du med dig att du är känslig bör du kanske skippa – vi andra kletar glatt på och njuter av apelsinkicken!

Vitamin-Rich Detox Mask är som ett glas kall apelsinjuice en solig morgon: jag känner mig uppiggad, min hy får en snygg lyster och ser allmänt bra ut. Men skippa detoxtjafset, okurrrrrrr?

Pris: 50 ml/179 kr, Apotea
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s