Glossier – Super Glow Serum

glossier-super-glow-serum-01

Jag velar lite fram och tillbaka när det gäller vitamin c-serum – å ena sidan uppskattar jag lystern och den uppljusande effekten, å andra sidan ballar min hy ut titt som tätt av den starka askorbinsyran. Jag gillar t ex By Wishtrends serum fast det oxiderar fortare än jag hinner blinka, hatade den alkoholstinna varianten från Dermaceutic och serumet från Garden of Wisdom funkade inte alls (varmkorvsvatten anyone?) men mildare och mindre effektiva derivat av askorbinsyra brukar jag ha bättre tur med, alltså var det med spänd förväntan jag tog mig an Glossiers Super Glow Serum.

Super Glow Serum lovar att pigga upp och ge huden lyster, jämna ut hudtonen samt skapa en ”ljusreflekterande hudyta” – inga små löften direkt! Så hur funkar det?

glossier-super-glow-serum-02

INCI: Water/Aqua/Eau, Glycereth-26, Propanediol, Aminopropyl Ascorbyl Phosphate, Magnesium PCA, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol (COSDNA)

Stjärningrediensen här är Aminopropyl Ascorbyl Phosphate, ett stabilt och penetrerande derivat av askorbinsyra. Eftersom det är en relativt ny upptäckt finns det inte så många studier gjorda på dess effektivitet, men det sägs vara snällare mot huden än ren askorbinsyra (L-AA) utan att ge avkall på samma antioxidanteffekt. AAP bygger också kollagen, skyddar mot fria radikaler, läker inflammation, reducerar fina linjer och ljusar upp missfärgning genom att reducera melaninproduktionen, som ligger bakom melasma, hyperpigmentering och åldersfläckar. Eftersom det är så stabilt behöver man inte förvara det i kylskåpet, vilket oftast rekommenderas med serum innehållande L-AA. Mer lättanvänt med andra ord!

glossier-super-glow-serum-03

Det sämsta med Super Glow Serum är förstås den minimala flaskan, något jag har klagat på tidigare när jag recenserade syskonet Super Pure Serum. 15 ml är väldans snålt tilltaget, särskilt med tanke på att det går åt i alla fall en halv pipett vid varje användning. Trots det är det här ett serum jag tycker om att använda: min hy känns och ser fräsch ut, lystern är precis lagom (som om jag har sovit tio timmar och levt på grönkål och vatten) och det finns en fin återfuktande effekt här som såklart inte bör underskattas. Konsistensen är som vatten och absorberas fort av huden, och medan det finns en svag doft av något metalliskt från magnesiumet är det inget som hänger kvar under näsan eller på fingrarna. En halv pipett efter rengöring och essence (ja, jag har börjat med essence igen!) innan fuktkräm har visat sig vara nog för att hålla min periodvis bråkiga hy nöjd, och det är inte fy skam.

Pris: 15 ml/270 kr
Betyg: 4/5

Vill ni så får ni jättegärna använda min affiliatelänk! Det innebär att ni får 10% rabatt på första beställningen och jag får 100 kr i store credit = fler produkter till mig, fler recensioner för er.

4 kommentarer

  1. Hej! Dina Glossier-recensioner har inspirerat mig till ett köp 🙂 Funkar den här rabattkoden för Glossier fortfarande? Fattar inte hur… 😦

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s