Farmacy – Honey Potion Renewing Antioxidant Hydration Mask

farmacy-honey-potion-01

Det känns som om jag recenserar masker på löpande band och det stämmer delvis, men det beror mycket på att jag 1) har många masker hemma och 2) märker rätt fort om jag gillar dem eller inte, till skillnad från ett serum eller fuktkräm där jag behöver mer tid. Idag ska vi kika på Farmacys honungsmask Honey Potion, som jag blev uppmärksammad på via Cate the Great Beauty (bästa Youtubekanalen ever) och jag var inte sen att lägga den i korgen på Sephora.

Honey Potion Renewing Antioxidant Hydration Mask är en fuktmask som värms upp på huden när den masseras in och ska enligt Sephoras beskrivning ”omedelbart [återfukta] huden för att ge den en ungdomlig lyster […] balsamets unika textur väcker sinnena till liv genom att värmas up [sic] lätt och förvandlas till en ymnig kräm.”

farmacy-honey-potion-02

Magnetisk spatel!

INCI: Glycerin, Diglycerin, Polyglyceryl-10 stearate, Echinacea Purpurea Root Extract, Honey Extract, Propolis Extract, Royal Jelly Extract, Panthenol, Vanillyl butyl ether, Allantoin, Zingiber Officinale Root Extract, Aroma, Hippophae Rhamnoides Oil, Phenoxyethanol, Water (COSDNA)

 • Propolis: hämtas av bin från trädknoppar och tall- och grankåda och kallas även för bikitt eftersom det används för att täta springor i bikupan. Användes förr för sårläkning, stärkande av immunförsvaret samt hämmande av virus och bakterier, numer mest för att det ger huden en fantastisk lyster.
 • Bidrottninggelé: sägs vara rik på antioxidanter och en vän i kampen mot fria radikaler. Paula Begoun avfärdar dock all bevisföring som anekdotisk.
 • Honung: antibakteriellt och används i vissa fall till sårläkning. Den har ett pH-värde på 3,2-4,5, vilket gör den till en bra ingrediens för att behandla t ex acne vars bakterier inte trivs i sura miljöer.
 • Echinacea: kanske mest känd som förkylningsbekämpare, men innehåller fenoler som är antioxidantrika.
 • Havtornsolja: innehåller mycket c-vitamin och fungerar även som mjukgörare.

farmacy-honey-potion-03

Konsistensen är seg och klibbig, precis som honung, och appliceras bäst med den medföljande spateln. Jag fiskar upp lite av innehållet, stryker ut över panna, kinder och haka och masserar därefter i någon minut, varpå gelén blir vit och varm av friktionen. (Se gif nedan.) Jag lutar mig tillbaka i soffan i en kvart medan masken får gå loss, sedan sköljer jag av med ljummet vatten och klappar torrt. Känslan efteråt är snudd på oslagbar: sådan lyster, sådan mjukhet, sådan jämn hy! Röda partier? Vilka röda partier? Allt jag applicerar ovanpå – toner, essence, serum – absorberas som en dröm och bidrar till välbefinnandet. Eventuella irritationer är som bortblåsta och huden känns mer än nöjd.

farmacy-honey-potion-04

Honey Potion kanske inte är den allra billigaste masken på marknaden, men du får verkligen vad du betalar för här och effekten är bara för underbar. Dessutom är den dryg!

Pris: 50 g/365 kr
Betyg: 5/5

4 kommentarer

 1. Verkar underbar! ÄR så svag för den där solgula färgen också. Vad skulle du rekommendera för hösten, denna eller gamla goa Masque Vivant?

  Gilla

  • De fungerar på helt olika sätt, så det beror på vad du behöver. Honey Potion är en uppiggande fuktmask med antioxidanter medan Masque Vivant jobbar med plitig hud.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s