Lindarome – Fjord aktivt fuktserum

lindarome-serum-hydrating-fjord-01

För ett par veckor sedan fick jag hem ett paket från Lindarome med två serum samt tillhörande kosttillskott, och jag kände genast att det här ville jag prova på en gång. Sagt och gjort!

Fjord är ett återfuktande och reparerande serum med milt exfolierande verkan, baserat på norskt biomarint enzym från laxrom – en ingrediens som upptäcktes av en slump av forskare vid Bergens universitet – vars förmåga är att lösa upp och avlägsna döda hudceller utan att påverka eller skada den levande huden. Serumet skyddar torr och känslig hud från kyla och uttorkning.

Jag har använt Fjord som ett dagserum men det går såklart lika bra att använda det kvällstid också.

lindarome-serum-hydrating-fjord-02

INCI: Aqua (Water), Phytosqualan (Olive)*, Beta Glucan/Beta Glucan (Oat)/Aqua (Water)*, Propanediol/Picea Abies (Norwegian Spruce) extract*, Glycerin*, Methylsilanol Mannuronate (Laminaria Algae, Sorbitan Olivate/Cetearyl Olivate (Olive)*, Lepidium Sativum Sprout extract (Water Cress)/Lecithin/Glycerin/Aqua (Water)*, Aqua (Water)/Pseudoalteromonas Exopolysaccharides/Citric Acid/ Sodium Salicylate, Aqua (Water)/Pseudo-alteromonas Ferment extract/Salicylic Acid/ Sodium Hydroxide*, Brassica Campestris (Rapeseed) Oil*, Xanthan gum/Pullulan/Lecithin/Sclerotium gum, Caprylyl Glycol/Glycerin/Glyceryl Caprylate/Phenylpropanol, Brassica Oleraceae var.Italica (Broccoli) Seed Oil)*, Cetyl Palmitate, Sorbitan Palmitate, Sorbitan Olivate (Olive)*, p-Anisic Acid*, Sodium Phytate*. *eco certification (COSDNA)

  • Norskt laxromsenzym: milt exfolierande, djupt återfuktande och stimulerar cellförnyelse
  • Peptider från antarktisk lera: naturens egna svar på hyaluronsyra, återfuktar på djupet och är kända för sin läkande och kollagenstimulerande effekt.
  • Krassegroddar: lystergivande och renande

Fjord innehåller också lugnande betaglukan från havre, återfuktande glycerin och mjukgörande squalane. Doften är typiskt ”ekologisk”, jag kan inte förklara det bättre än så men ni som vet, ni vet.

lindarome-serum-hydrating-fjord-03

Konsistensen är ett mellanting av gel och fluid, lagom rinnigt utan att för den skull sippra mellan fingrarna. Serumet absorberas hyfsat kvickt men det finns absolut utrymme för att kunna massera om man vill det.

Det är mycket som jag uppskattar med Fjord, inte minst de återfuktande och utjämnande egenskaperna, men även att det är drygt i användandet. Ett halvt pumptryck räcker till hela ansiktet samt ned på halsen, och eftersom det just är så återfuktande behövs det inte mer än så. Min hy känns så där härligt fuktmättad och spänstig efter applicering, det är ingenting som stramar eller känns irriterat – och så gillar jag den fina lystern också!

Pris: 30 ml/495 kr
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s