Wow You! – Tropic Like It’s Hot

wow-tropic-like-its-hot-01

Tropic Like It’s Hot är den senaste produkten att testas från Wow You! – en ansiktsskrubb som kombinerar mekanisk exfoliering med syror, och som dessutom fungerar väl som fuktmask tack vare de många återfuktande ingredienserna. Win-win!

wow-tropic-like-its-hot-02

INCI: aqua, prunus armeniaca (apricot) kernel oil, emulsifying wax nf, helianthus annuus (sunflower) seed oil, pumice, cocos nucifera (coconut) oil, aqua, potassium oleate, potassium cocoate, glycerin, potassium citrate, citric acid (castile), persea gratissima (avocado) oil, vegetable glycerin, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, sodium ascorbyl phosphate (vitamin c), salicylic acid, citric acid, stearic acid, xanthan gum, hydrolyzed silk (silk protein), ananas sativus (pineapple) fruit extract, citrus aurantium dulcis peel oil (orange essential oil), citrus grandis peel oil (grapefruit essential oil), cananga odorata flower oil (ylang ylang essential oil), citral*, benzyl benzoate*, benzyl salicylate*, benzyl alcohol*, limonene*, linalool*. *naturally in essential oils. (COSDNA)

  • Finmald pimpsten står för den fysiska exfolieringen
  • AHA (här som fruktsyror) och BHA löser upp kloggade porer och döda hudceller, förfinar huden och ger den ny lyster
  • Vitamin c-derivatet sodium ascorbyl phosphate boostar kollagenproduktionen och har visat sig vara effektiv mot bl a acneärr
  • Oljor från solros, kokos och avokado håller huden mjuk och smidig samt förhindrar uttorkning

wow-tropic-like-its-hot-03

Konsistensen är yoghurtliknande och lätt att sprida över ansiktet, de små kornen känns men är på intet sätt besvärande och masken i helhet har en svalkande känsla. Efter tio minuter (min föredragna verkningstid) har det mesta absorberats av huden och jag torkar bort resterna med en blöt, urvriden frottéhandduk.

Efteråt märks effekten på en gång – min hy ser slät ut och det finns en lätt rosighet där av den ökade blodcirkulationen, när den väl lägger sig ser huden jämnare ut i tonen och känns alldeles sammetsmjuk. Tropic Like It’s Hot är ett solitt val för den som önskar både mild exfoliering och återfuktning, vill man ha något med mer klös i rekommenderar jag istället enzympeelingen Z’est La Vie.

wow-tropic-like-its-hot-04

Pris: 100 ml/£16 (+ frakt), Wow You!
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s