Lindarome – Skymning aktivt nattserum

lindarome-night-serum-restoring-skymning-01

Behöver huden ett särskilt serum för natten eller klarar man sig gott på ens vanliga dagserum? Det sägs att huden reparerar sig nattetid, men jag är tveksam till om det stämmer eller om det bara är en taktik för att få oss att köpa fler produkter – huden känner väl knappast skillnad på dag och natt? Nåväl, jag har i alla fall testat ett dedikerat nattserum från Lindarome med det vackra namnet Skymning.

Genom sitt näringstäta innehåll av bl.a. granskott, paracress, blåbär och lingon är det här nattserumet framtaget för att hjälpa huden att slappna av, komma i balans och återhämta sig under natten. De naturliga näringsämnena verkar för att stimulera cellförnyelseprocesser som är som mest aktiva under natten.

Serumet innehåller ett eco certifierat extrakt från granskott, en säker och effektiv antimikrobiell ingrediens. Det lugnande extraktet från granskott verkar antioxidativt och hjälper till att skydda huden mot oxidativ nedbrytning samt reparera irriterade eller torra områden utan att påverka hudens naturliga pH-värde.

lindarome-night-serum-restoring-skymning-02

INCI: Aqua (Water), Phytosqualan (Olive)*, Beta Glucan/Beta Glucan (Oat)/Aqua (Water)*, Propanediol/Picea Abies (Norwegian Spruce) extract*, Glycerin*, Methylsilanol Mannuronate (Laminaria Algae), Sorbitan Olivate/Cetearyl Olivate (Olive)*, Lepidium Sativum Sprout extract (Water Cress)/Lecithin/Glycerin/Aqua (Water)*, Propanediol/Aqua (Water)/Acmella Oleracea extract*, Brassica Campestris (Rapeseed) Oil*, Xanthan gum/Pullulan/Lecithin/Sclerotium gum, Aqua (Water)/Saccharum Officinarum (Sugar Cane) extract/Vaccinium Myrtillus extract/ Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit extract/Acer Saccharinum (Sugar Maple) extract/Citrus Medica Limonum, Vaccinium Vitis-Idaea (Lingonberry) Fruit extract*, Caprylyl Glycol/Glycerin/Glyceryl Caprylate/Phenylpropanol, Brassica Oleraceae var.Italica (Broccoli) Seed Oil)*, Cetyl Palmitate, Sorbitan, Palmitate, Sorbitan Olivate (Olive)*, p-Anisic Acid*, Sodium Phytate*. *eco certification (COSDNA)

  • Granskott samt betaglukaner från havre lugnar och lindrar irriterad hud
  • Blåbär och lingon förebygger tidiga ålderstecken och stimulerar cellförnyelseprocesser
  • Parakrasse kallas också för ”naturens Botox” tack vare dess förmåga att motverka uttryckslinjer och hjälpa den att slappna av

Skymning innehåller ingen tillsatt parfym och har heller ingen särskild doft.

lindarome-night-serum-restoring-skymning-03

Serumet är välformulerat, passar alla hudtyper (fet hy skippar med fördel nattkräm) och har en fyllig gelkonsistens som känns behaglig att applicera. Den efterföljande känslan är en av omedelbar tillfredsställelse; min hy mättas med massor av fukt och ser slät och plumpad ut. Har jag använt en exfolierande produkt eller en aktiv mask är Skymning ett ypperligt serum att följa upp med. Jag blir ofta torrare i huden på vintern, och även fast jag hittills har sluppit det har Skymning varit det där lilla extra jag gärna har tagit till vid behov – och naturligtvis har det fungerat lika bra dagtid.

Pris: 30 ml/595 kr
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s